0

К оледната приказка „Лешникотрошачката“ ще оживее в Ледения парк в София. Най-добрата ни фигуристка Александра Фейгин, която стана популярна и като участник в „Игри на волята“, ще изпълнява една от главните роли. Тя ще е Кралицата на тъмното царство. „Александра е толкова миловидна и толкова добра, исках да я извадя от зоната й на комфорт, за да бъде в друго амплоа“, разказа за „Телеграф“ Ина Лутай, която ръководи кънки клуб „Денкова-Стависки“ и е постановчик на представлението. Фейгин пък ще играе и ролята на оживяла кукла и ще направи своето изпълнение като Харли Куин.

Шоу

Леденото шоу ще зарадва столичани на най-голямата пързалка на Балканите. „Навсякъде по света за Коледа се играе подобно ледено шоу, но аз представям различен прочит на приказката“, разказа още Лутай. Трийсет са участниците в ледения балет - от най-малките до по-големите вече утвърдени състезатели на клуба. Представлението ще е на 20 декември на пързалката в парка. „Ще се използва това пространство, защото от алеите няма добра видимост“, допълни Ина Лутай.

Парка

В Ice Park Sofia има две големи пързалки, на едната от които ще се играе „Лешникотрошачката“. Те са свързани с широки алеи с дължина 500 метра. На разположение са 2000 чифта кънки, а 10 инструктори обучават начинаещите кънкьори. Той е направен по модела на Виена, където всяка година стотици се качват на кънки през празничните дни около Коледа и Нова година. Около пързалките има базар с традиционни виенски храни и напитки, сектор за презентации и за провеждане на събития под егидата на Столична община. Паркът е организиран от кметството и фондация „София – Европейска столица на спорта“. За децата и учениците ще има безплатно пързаляне по време на зимната ваканция от 9 до 11 часа.