0

С писание “Rolling Stone” публикува своя актуализиран Топ 200 на най-велики певци на всички времена. Феновете бързо забелязаха, че в класацията не присъства името на голямата Селин Дион. 

„Това са вокалистите, които оформиха историята и дефинираха живота ни”, пишат редакторите на "Rolling Stone".

Списъкът включва Били Айлиш под номер 198, Тейлър Суифт под номер 102 и Брус Спрингстийн под номер 77, наред с много други известни имена, като Франк Синатра, Бионсе, Ерика Баду, Майкъл Джексън, Джордж Майкъл, Тина Търнър, Миг Джагар, Дейвид Бауи, Елвис Пресли. 

Топ 200 е оглавен от Арета Франклин, следвана от Уитни Хюстън. В топ 5 влизат още Били Холидей и Марая Кери. 

“Защо Селин Дион не е в листата и какво са пушили журналистите от списание Rolling Stone”, пита гневен почитател на канадската звезда в Twitter. 

“Всеки, който пропусне да спомене Селин Дион в Топ 5 на най-великите певци, няма работа да пише за музика. Тази класация е пълно неуважение към изпълнители, които наистина могат да пеят”, добавя друг. 

От списание “Rolling Stone” се оправдаха, че от 2008 г. използват “сложна система за гласуване” сред техни автори и сътрудници, които анализират музикалните пристратия през последните 100 години. 

"Преди да започнете да разглеждате и коментирате класацията, имайте предвид, че това е списъкът с най-великите певци, а не списъкът с най-великите гласове. Талантът на Селин Дион е впечатляващ,геният й е трансцендентен", се казва още в официалната позиция на изданието.

Знаменитата Селин Дион, която наскоро отмени своето турне в Европа и обяви, че страда от коварно заболяване, все още не е коментирала скандала. 

Сред изпадналите от класацията са още Джъстин Бийбър, Джанет Джексън, Мадона и Пинк.