0

А ктьорът, който може да озвучи сам цял филм - Петър Байков, получи лична покана от модния дизайнер Филип Плейн за съвместна работа в Милано.

„Имах предложение, не само да бъда специален гост на най-новото му модно шоу в Милано, но и да работим съвместно в предстоящи колаборации и общи проекти“, издаде Петър за първи път пред „Телеграф“.

Модна къща

В края на миналата година българският талант получи предложение и от най-големия фешън хъб в Италия за работа като актьор, инфлуенсър и модел. „За мен това ново начинание е сбъдната мечта и съм безкрайно развълнуван, че вече получих първата си покана“, разкри ни гласът на „Дисни“. За Петър това не е само личен успех, но и голям пробив за България. През 2022 г. той се хвърля в голямото предизвикателство на класическата анимация „Снежанка и седемте джуджета”. „За 85-ата годишнина на първия пълнометражен анимационен филм в специално издание дублирах и изпях всички роли на прожекцията“, спомня си Байков.

45 роли

Петър озвучава и за първи път всички мъжки и женски роли във филмите „Красавицата и Звяра“, „Господарка на злото“ на „Дисни“ и „Пътешественикът“, който е дублиран само и единствено от него. През 2019 г. прави дублаж на пълнометражен филм за "Игра на тронове". Озвучава и всички 45 роли в мюзикъла на Дисни – „Мери Попинз се завръща“.