0

"Хищната хиена” на поп-фолка Петра застана пред камерата на Мариян Станков- Мон Дьо по Нова. Изпълнителката по-искрена отвсякога, в интервюто тя разказа откъде е тръгнала, за нейната история, семейство, родина, кариера и къде се намира в момента.

Фолкфурията от онова време влезе в бизнеса с шум, пайети, дълъг маникюр, покрит с брокат и камъни, тежък грим и интересни прически. Все неща, които раздвижиха чалгата толкова много, че в годините често се чуват гласове, че тя е един от виновниците за създаването на този вкус.

"Аз съм певица с история. Знам коя съм. Да се плашат тези, които нямат история", казва самата Петра. 

 Попфолк певицата става звезда в едно от най-големите кабарета на бившия СССР, Петя е била учителката по руска литература, завършила някогашния Ленинградски държавен университет „А. А. Жданов“ с руски, латински и немски език, сподели тя в разговора с журналиста. Звездата на 90-те Петра, псевдоним, който тя взима от името на баба си, която е гръцки емигрант.

Хиената на попфолка си признава, че е меркантилна. "Работила съм на няколко места, бях самотна майка и имам три брака зад гърба си, исках за да имам много пари", откровено заяви самата тя.

"Получавах най-много бакшиши от всички певици. Най-голямото възнаграждение ми го даде Жоро Илиев, 300 000 лева и три златни пръстена. Прибрах се вкъщи, изкъпах се и се завивах с пари.", разказа Петя Атанасова.

""Командира” е песен за Иван Костов", той го разбра впоследствие. В България нищо не се е променило от тогава до сега.", заяви фолкаджийкта.