0

- Здравейте, Анелия, и поздравления за новата визия. Изглеждате страхотно, как успяхте да изваете такава форма, каква е тайната?

- Благодаря ви, ще черпя за хубавите думи (смее се). Истината е, че се чувствам страхотно. Не знам каква е тайната, нямам обяснение. Щастлива съм, живея си живота, обградена съм с хубави и позитивни хора, изживявам една прекрасна любов, чувствам се удовлетворена от живота си и може би това е разковничето. Ако си щастлив отвътре, това се отразява и на външния вид.

- Полагате ли някакви по-специални грижи за тялото си, тренирате ли?

- От една година не тренирам. В такъв етап от живота си съм. Но преди това много тренирах, плувах, правех дълги походи сред природата и това няма как да не се е отразило, но към този момент не полагам някакви особени грижи.

- Освен с прекрасна визия изненадахте феновете си и със страхотна нова песен, която носи името „Няма драма“. Споделихте, че това е специален проект, защо?

- Песента е специална от гледна точка на това, че е първата в самостоятелния ми Ютуб канал. С нея стартирах и съм много развълнувана. Но от гледна точка на проекти няма как да кажа, че един е по- специален от друг, защото аз влагам цялата си емоция и любов във всяка моя песен. Във всеки проект давам 100% от себе си и гледам да съм изцяло убедена, че това е точното парче. Всяка една песен за мен е специална.

- След появата на самостоятелния ви Ютуб канал тръгнаха спекулации, че сте се разделили с вашите дългогодишни продуценти - фирма „Пайнер“. Има ли истина в тези твърдения, или са плод на фантазии?

- Няма такова нещо, продължаваме да работим заедно с моите продуценти от фирма „Пайнер“. Не съм напуснала. Просто реших да си направя самостоятелен канал, както по-голяма част от колегите ми. Живеем в такива времена и ако трябва да съм честна, съм една от последните, която си направи (смее се). Но ние сме си заедно с моите продуценти, работим си, те ми поемат ангажиментите. Няма драма между мен и „Пайнер“, няма скандали и всичко друго, което се тиражира или пуска като слухове, е лъжа.

- Кой е екипът, който стои зад новата песен?

- Музиката и аранжиментът са на Даниел Ганев. Текстът е на Анастаси Мавродиева. За първи път работим с нея заедно, но смятам, че се получи една много хубава песен. Видеото също е изключително, за което благодаря на Башмоушън. Ние с него сме правили много от проектите им извън граница. Сега също имаме някакви идеи, с които да изненадаме почитателите, но към момента предпочитам да ги запазя в тайна. Стайлингът и гримът са на Никола Иванов, а фотограф е Теди Грозданов.

- Чудесно лятно видео и парче, а вие самата как прекарвате топлите месеци. С толкова натоварена от участия и проекти програма остава ли ви малко време да си починете?

- За съжаление нямам почти никакво време за почивка, но съм щастлива, че успявам да съм сред феновете си. Ангажиментите ми са поети от доста отдавна и няма как да променя програмата си и да се освободя. С половинката ми успяхме да отидем за няколко дни на кратка почивка. Като цяло с него периодично си крадем по малко време и пътуваме извън България за няколко дни.

- Да ви върна няколко месеца назад, към любимия формат „Като две капки вода“. С каква емоция останахте от шоуто и какво остави у вас това преживяване на тази сцена?

- Аз бях в страхотна еуфория. Много наситени чувства от две страни. Първо, любовта, която дойде, без да искам, в живота ми. После Капките, един проект, който е изцяло емоционално взето решение. Много съм щастлива и се радвам, това е най-хубавото нещо, което можах да направя, защото успях да изляза от зоната си на комфорт. Аз много трудно допускам хората в личното ми пространство, а тези хора ги допуснах до себе си. Никога не съм приемала участието си там като състезание, а исках да се забавлявам и съм щастлива, че бе именно така. Прекарах едни три месеца със страхотни хора и винаги ще пазя много мили чувства и спомени от Капките.

- Успяхте ли да се видите с някои от другите участници след финала на предаването. Там се бяхте превърнали като едно семейство?

- Така е, между нас царяха хармония и приятелство. За съжаление все още не сме успели да се съберем или видим. Всеки един от нас е много зает. Като съчетаете работа, семейство, и то накрая не остава време за нищо. Ние сме доста работещи артисти и като имаме свободно време, гледаме да го отделим за най- близките.

- Вече няколко пъти в интервюто споделихте, че сте щастлива и влюбена жена. Мъжът до вас трябва да е много специален, защо го държите извън светлините на прожекторите?

- Личния си живот не го афиширам. Щастлива съм с човека до себе си. Аз съм певица и смятам, че именно с музиката си и с това, което правя в професионален план, трябва да държа вниманието на хората и да съм интересна с проектите си, а не да тръбя личния си живот. Никого не крия, когато има повод, навсякъде сме си заедно, но не съм от хората, които бият тъпан. Смятам, че това е нещо лично, което трябва да си остане между двама души и така любовта се запазва още повече. Не обичам да натрапвам на хората неща, които не са свързани с работа.

- Тази година вашата дъщеричка Ивон беше абитуриентка. Наесен ще бъде ли студентка и с какво иска да се занимава в живота си оттук нататък?

- Ивон вече е студентка. Записа се в НБУ, специалност „Бизнес мениджмънт“. Поема си по нейния път. Тя искаше това да учи и аз я подкрепих. Има си цел. Иначе готви и други неща, изненади, но когато трябва, ще се разбере. Тя си е самостоятелна личност и сама ще си разкаже какво я очаква, като му дойде времето.

- Като майка какво е нещото, на което най- много искате да я научите, житейският урок, който искате да й предадете?

- Истината е, че аз вече каквото трябва съм й предала като личен пример. Винаги съм смятала, че това е от основно значение. Да, важно е какво говорим и какви съвети им даваме, но най-голямо значение във възпитанието е примерът, който те виждат. Много неща искам да й предам. Да се наслаждава на живота, да мечтае много, защото смятам, че приказката „Внимавай какво си пожелаваш“ много важи за хората, въпросът е, че всяко едно нещо си има цена. Една хубава основа съм й дала в живота, така че да се наслаждава, да си поставя цели и да е един щастлив човек, благодарен за всичко, което има. Да бъде добър човек.

- Вие самата щастлив човек ли сте и ако ви върнем в годините назад, успя ли малката Анелия да сбъдне мечтите си?

- Да. Знаете ли, смятам, че всеки ден трябва още със ставането си да благодаря на Бог за всичко, което имам, което ми е дал. Постигнала съм много в професионален план. За мен най-важното нещо е човек да му е хубаво на душата, да си има половинка, да си има другар в живота. Не се живее сам, колкото и преуспял да си. Аз съм щастлива, че в този етап от живота си си намерих половинката. Дай Боже, да остане всичко така, тъй като за любовта се изисква една постоянна грижа. Именно това искам да науча и Ивон, че най-важното е да си щастлив, като се прибереш у дома.

ТОВА Е ТЯ

*Родена е на 1 юли 1982 г. в Стара Загора

*Взима уроци по пиано още в детската градина

*Във 2-ри клас по инициатива на нейна учителка по пеене в началното училище Славка Иванова е сформирано триото „Гласовити тракийчета“, в което участват Анелия и още две нейни съученички, а през 1994 г. триото записва в „Балкантон“ собствена плоча с народни песни

*През 2001 г. завършва Музикалното училище „Филип Кутев“ в Котел със специалност гъдулка

*Милко Калайджиев я води на пробен запис в „Пайнер“, където е и до днес

*През лятото на 2005 г. е приета в Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“, специалност „Поп и джаз пеене“

*През 2016 г. получава грамота от Националната гвардия. Призът е връчен на фолкпевицата лично от генерал Боян Ставрев

*Има една дъщеря - Ивон, от брака си с бизнесмена Константин Динев

*През 2022 г. взима участие в шоуто „Като две капки вода“