0

„Следващия път ще дойдем в България.“. Това обещал фронтменът на U2 Боно на финансиста Кирил Евтимов.

„Бях в любимия ми бар в Бевърли Хилс „Поло Лаунч“. Щом влязох и видях Боно на една от масите. Ошашавих се направо“, разказа българинът пред „Телеграф“.

Барът

Преди две седмици финансистът посетил емблематичния бар, в който Еди Мърфи снимал някои от най-яките сцени на филма „Ченгето от Бевърли хилс“. Заведението е в хотел, а посещенията са почти невъзможни без предварителна резервация. „Преди време управителка беше една дама с български корени. В момента шеф е нейният бивш заместник – мексиканецът Пепе. Като видях Боно, говорих с Пепе да ме представи“, сподели Евтимов. Управителят не чакал втора молба и веднага се задействал. Дори разказал, че певецът и бандата били в Бевърли хилс за 2 дни, тъй като имали подписан договор със „Сферата“, където пеят.

Охраната

„С Боно имаше охрана. Няма как да отидеш ей така при него и да го заговориш. Пепе обаче ме представи. Аз веднага казах на фронтмена на U2: “Боно, от 40 години те чакаме да дойдеш и у нас. В България всичките ти приятели изнесоха вече концерти, някои дори повториха. Виж “Гънс енд роусес“, Мадона, Бон Джоуви, „Металика“, сподели финансистът. Изпълнителят, без да се замисля много, отговорил: „Вярно, не съм идвал в България, следващия път ще дойдем“. Евтимов сподели, че през 2009 г. било почти договорено U2 да дойдат за концерт у нас, но изискванията им за инфраструктурата не били покрити и затова се отказали.