0

Б ившият американски президент Барак Обама, съпругата му Мишел Обама и режисьорът Стивън Спилбърг разгледаха някои забележителности на Барселона, преди да отидат на концерт на Брус Спрингстийн на олимпийския стадион "Луис Компанис" в петък вечерта, съобщи Ройтерс.

Туристите се заглеждаха в групата. Испански издания публикуваха снимки на бившия президент и първата дама, които вървят, хванати за ръка из центъра на Барселона, заобиколени от голяма група охранители. В програмата им бяха Саграда Фамилия и музеят на Пикасо.

Семейство Обама, Спилбърг и Спрингстийн вечеряха в ресторант "Амар" в хотел "Палас" предишната вечер. Член на персонала качи тяхна снимка в Инстаграм, на която позират със сервитьори и готвачи. 

Междувременно испанските медии разпространиха кадри на бившата първа дама Мишел, която се качи на сцената заедно със Спрингстийн и се раздаде на макс. 

Коментари предизвика и кортежа на семейство Обама, които пристигнаха с частен самолет в града на Гауди и бяха съпроводени от 30 автомобила до концерта на Брус Спрингстийн. Действията на бившата първа двойка на САЩ предизвикаха бурна полемика сред природозащитниците и активистите за опазване на климата. 

Обама и Спрингстийн се срещнаха за първи път по време на президентската кампания пътека през 2008 г. През 2021 г. те бяха домакини на подкаст, от който се роди книгата "Ренегати: Роден в САЩ" ("Renegades: Born in the USA").