0

Р азследването за побоя над актрисата Диана Димитрова, която обвини Юлиан Вергов в насилието, е прекратено поради липса на доказателства.

Вестник „Телеграф“ винаги е защитавал жертвите на насилие и ще продължи да го прави, защото това е повече от кауза за нас!

Никога не сме се ръководили от това дали пострадалият е известен или никому непознат човек! Защото гласът на жертвите трябва да бъде чут, за да се размърда и правосъдието у нас, което често е по-бавно, отколкото на всички ни се иска.

По идентичен начин отразихме и случая на Диана Димитрова.

РАЗКРИТИЕ: Пребили д-р Огнянова на снимки (СНИМКИ)

Писахме много материали по случая, търсихме и двете страни, както е коректно да се постъпи, излагахме само неопровержими факти, потвърдени от повече от 3 източника, както е по етичен кодекс, който спазваме.

Наясно сме, че невинаги случаите приключват с обвинителен акт и присъда, както в случая с актрисата, но това е съвсем друга тема. 

Хронология 

Преди броени дни съдебно-криминалният отдел потвърди информацията, че случаят е пред прекратяване, тъй като свидетели не са потвърдили версията на Димитрова, че е бита и го написахме.

Тогава нямаше никаква реакция, дори ден по-късно дамата коментира пред наш екип темата за рисуването и картините си, нямаше никакъв проблем.

Последва и нова статия, че Димитрова се носи на крилете на любовта с новия си приятел, за което те сами публикуваха и снимки. Отново нищо като ответна реакция.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Юлиан Вергов за отношенията си с Диана Димитрова

Новините са си новини и ги предоставяме на читателите без компромис.

Изведнъж в късните часове в понеделник актрисата излезе с дълъг пост, в който нарече в. „Телеграф“ - „жълта медия“, която била уведомена преди нея и адвоката й за развоя на случая. Звучеше някак ядосано, поучително, сякаш ни държеше тон за това, че сме си свършили работата.

Това нито е редно, нито е професионално, тъй като липсват каквито и да било аргументи, затова реагирах с дълъг пост под нейния.

Изтъкнах, че да се правят подобни внушения за цветове на издания и да се дават квалификации на сериозна медия като нашата е некоректно.

Около 40 минути по-късно постът ми беше изтрит, барабар с всички „за“ и „против“, които предизвика. Защо? Това е въпросът, който до момента буди в мен още по-голямо объркване.

Няма как досега да сме били супер и коректни, изведнъж да пожълтеем, нали така? 

Сърдене 

Вероятно, г-жо Димитрова, не знаете, че ролята на журналистите е да излагат факти, а не да издават присъди. 21 век е, има свобода на словото и никой не бива дори да си помисля да вини журналист, че си е свършил работата коректно и ексклузивно, както в нашия случай.

Това, че дадена новина-факт не му е допаднала, си е негова работа, не прави един вестник „жълт“. А и случаят дори не касае нас като вестник, а вас, г-жо Димитрова, и вашите обвинения спрямо колегата ви, както и свидетелите, от които видно май също сте недоволни. 

Ако ще се сърдите на някого, то не са медиите, а институциите, които отказаха да разследват случая ви поради липса на достатъчно доказателства - МВР и прокуратурата. 

Някак си да се измества темата за насилието над жени с това дали един вестник е „жълт“, тъй като е публикувал първи дадена новина, не е на дневен ред и звучи несериозно. Още по-малко от актьор, който служи за пример в обществото. Дали някой се съобразява и с това? 

Г-жо Димитрова, насилието е нещо чудовищно! Ние от в. “Телеграф“ ще продължим да отразяваме гласа на жертвите, за да бъдат чути! Така постъпват сериозните медии! За „жълтите“ нямам идея, там може би вие ще ми подскажете?