0

В Podcast7 на гости ни бе Петя Дончева – TikTok сензацията, тя ни споделя какво е да си инфлуенсър, как се пробива, вредата на TikTok и какво е да ходиш с популярен рапър, а именно Vessou.

Популярността ѝ започва с едно видео, заснето на шега по време на труден период, когато живее в Германия. След раздяла с гадже, за да се разсее, тя решава да качи клип. „Имах тежък период и реших да направя нещо ново. Заснех видео с немски звук, който беше много популярен тогава. Оказа се, че то събра 350 хиляди гледания – това беше неочаквано и ми показа, че може би имам шанс в това.“

След като събира известен брой последователи, тя се връща в България за лятната ваканция и открива, че все повече български звуци и трендове започват да ѝ привличат вниманието. „Така се насочих към българската публика, а последователите ми започнаха да се увеличават.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vbox7 (@vbox7official)

Животът в Германия също изиграва роля в начина, по който възприема инфлуенсърството. „Там е различно, аудиторията е много голяма, но ако направиш 100 хиляди последователи, пак можеш да останеш неизвестен,“ обяснява тя. В България, обаче, дори и с по-малко последователи можеш да създадеш по-близка връзка с аудиторията си.

Като утвърден инфлуенсър, нейният ден е изпълнен с различни ангажименти, като всичко планира старателно. „Имам график в телефона, където записвам всички задачи и ги нагласям около основните си ангажименти,“ споделя тя. Когато има ден без снимки и ангажименти, тя си дава време за почивка и лични задачи.

Социалните мрежи вече не са просто хоби за нея – те са кариера, която изисква време, енергия и отдаденост. Тя обаче остава вярна на себе си, като съчетава онлайн присъствието с личните си интереси и стремежи – дори с хобита като рисуването, което я държи свързана със себе си.

Как и защо TikTok вреди разберете като изслушате целият подкаст.