0

С лед обиколка в чужбина и най-вече в Сърбия родният фолк изпълнител Галин публично брани БГ музиката, която според него не е достатъчно ценена в родината ни. Той пусна няколко кратки сторита в Инстаграм, които бяха приети радушно от фенове и колеги. 

Позиция

„Толкова много български хитове има преведени на сръбски... Когато бях в Сърбия, обаче не чух нито един от българските оригинали в заведенията им. В България обаче по-скоро българският вариант няма да чуеш, но ще се въртят кавъри или оригинали на всякакви езици“, написа Галин в личния си профил.

Instagram

Изказването му бързо бе споделено от доста хора, които напълно го подкрепиха, че за разлика от гърците и сърбите ние не ценим толкова много родните изпълнители и песните им. 

Пояснение

За да не остане неразбран или някой да си извади грешно заключение, че не харесва сръбската музика, Галин уточни: „Не ме разбирайте погрешно, обичам сръбската музика. Иска ми се малко да вземем от техния патриотизъм“. 

Instagram

Това не е първият път, когато родна звезда повдига този въпрос и най-вече оценката на българската музика. Припомняме ви, че за нашата песен се борят Васил Найденов и голяма част от родните величия в естрадата.