0

Б ез никакво съмнение Пеньо Гатевски, известен като Гатьо, е може би най-колоритният участник в сезон 5 на „Игри на волята“ по NOVA. 41-годишният пловдивчанин превзе „МачКаст“, както самият той се изрази, и разкри изключително любопитни неща за своето участие в най-гледаното предаване, както и за личния си живот. Разбира се, питахме и го за футбол, защото го видяхме на стадион „Христо Ботев“ за мача между Ботев Пд и ЦСКА, завършил 2:1 за „червените“. Гатьо показа и своето чувство за хумор. Когато започнахме интервюто, вместо ние да го питаме как е, той попита екипа ни как се чувства, което донесе допълнително настроение в нашия разговор.

"Игри на волята" и "МачКаст" с колаборация - култовият Гатьо превзе подкаста (ВИДЕО)

- Гатьо, колко тежка игра е „Игри на волята“, защото отстрани изглежда, че е по-трудна дори от някои дисциплини на Олимпиадата?

- На Олимпиада не съм ходил, все още. Само там не съм ходил (смее се). Игрите са много тежки и брутални. Особено, който е на реката му предстоят битки, няма шансове. Там няма никаква храна, единствено, ако намериш джанки. Ако в района няма дървета, просто си обречен да адски глад. Стоиш гладен цяла седмица. Имаш териториална битка, после елиминационни битки и така нататък.

РОДИ СЕ ЗВЕЗДА: Гатьо от „Игри на волята” с фалшив профил, 20 000 налапали въдицата (СНИМКА)

- Всички участници изглеждате хора, които тренират редовно, хора с хранителен режим. Как се чувствате при този глад?

- Когато си вече в „Игрите на волята“, тренировките ти спират. Каквото си тренирал, си тренирал. Вече трябва да оцеляваш, това е положението. Битките са твоите тренировки. Може само от време на време да поддържаш с лицеви опори, ластици, ако си взел. Но това само на резиденцията. Ако си там, общо взето можеш да направиш някои тренировки, защото имаш условия, имаш и храна. Можеш да направиш някоя примитивна тренировка.

- Имаш ли обаче сили да го правиш?

На резиденцията имаш сили, да. Там е яденето, заради това всеки се бори. Всеки иска хляба.

- Ти защо реши да участваш в „Игри на волята“. Фен ли си на предаването?

- От самото начало гледам това предаване. Фен съм, кефи ме. Казах си, че искам да участвам в това предаване. И го направих.

- Колко време трая твоята подготовка за това предаване или винаги си в топформа, което е свързано с твоята работа?

- Няма значение човек в каква форма. Когато се готвиш за подобно предаване, трябва да си перфектен във всичко. Аз направих някои грешки. На мен плуването ми изигра лоша шега. Но следващия път ще наблегна на плуването и пъзелите. Иначе подготовка винаги трябва да направиш. Това няма нищо общо с фитнес, нищо общо с кикбокс. Подготовката за „Игри на волята“ трябва да е много гимнастика, много кросфит, много плуване и много пъзели. Ако ги правиш тези неща постоянно, ще имаш голям прогрес.

- Каква е подготовката за пъзелите, защото те изглеждат все по-сложни и трудни?

- Като съм си говорил с моя приятел Калоян, той ми каза, че всички пъзели си ги е направил ръчно. Гледа предаването, паузира, след това рисува, изрязва си форми от разни примитивни материали.

- А ти самия какво научи от участието си в предаването?

Предаването ме научи, че имам слаби страни. Това са ми пъзелите и плуването. Ще наблегна много на тях занапред, защото очаквам покана за „All stars“. Там ще съм голям плувец вече.

- В „All Stars“ обаче конкуренцията със сигурност ще е много по-голяма...

Без конкуренция няма предаване. Няма да е интересно. Трябва да има добри и още по-добри.

- От всички сезони, които предполагам си гледал, кой е най-добре подготвеният участник в „Игри на волята“, на кой най-много симпатизираш и срещу кого искаш да излезеш на битка?

- По принцип иска да изляза на битка срещу Фифо. Но всички хор в предаването са подготвени. Щом е избран от толкова много хора... Не знам вие дали сте запознати, но на кастингите ходят стотици хора. Ходят с години наред и не ги приемат в предаването. Щом са ги избрали, значи тези хора не са случайни. Заради това постоянно казвам, че не искам никой да ми се прави на жертва. Всеки си е направил сметката, още когато е тръгвал, какво предстои. Това е „Игри на волята“, не е Олимпиада, това не е световен спорт. Казва се „Игри на волята“ и зависи кой сезон е. Така, че олимпийци, световни, там да си го запазят за техните постижения. Това са „Игри на волята“ и всеки получава това, което заслужава.

- Как се промени твоят живот след участието ти в най-гледаното предаване в праймтайма на NOVA?

- Моят живот е абсолютно същият. Хората ме разпознават. Постоянно ме спират, искат ми автограф, искат ми снимка. На никой не съм отказал.

- Ще разкажеш ли малко повече за себе си. Извън „Игри на волята“ кой е Гатьо?

- Аз работя една седмица и една седмица почивам. Работя като лична охрана на един много хубав човек. При него съм от 15 години и съм много доволен. Вече го чувствам като семейство. На работа ходя и тренирам. Как минават почивните ми дни? Ставам сутрин и водя децата на градина. Ако няма да ходят – съм с тях. Цял ден им обръщам внимание, ходим по паркове, играем си. Чакам жена ми да се прибере от работа, за да мога да ходя да тренирам.

- Какви тренировки правиш и какво би казал на хората, които искат да бъдат в отлична форма като теб?

- Всичко е ген. Аз съм на 41 години и не знам дали ми личи? Тренирам откакто съществувам, така да го кажа. От дете обичам да се занимавам с екстремни неща. Адреналинът много ме държи. На арената дори да си гладен, дори да си жаден, такъв адреналин ти идва, че изобщо не ти пука. Как тренирам аз? Когато се готвя за някъде, тренировките са ми съвсем различни. Ако се готвя за бойно състезание, тренировките ти стават много динамични. Кръгови, бойни, всякакви. Ако ще поддържаш, тренираш само 6 пъти в седмицата (смее се).

- Спазваш ли хранителен режим?

- Аз диети не правя. Ям абсолютно всичко. Мразя диети. Консумирам сладко, луканки, каквото ми хареса, спирам с колата и си купувам. Не е важно колко си изял, важно е колко си изгорил.

- Видяхме те на стадиона на Ботев Пд. Веднага ти се лепна етикета „футболен хулиган“. Каква е истината?

- Аз не съм футболен хулиган. Тренирам в Bultras Fight Club Пловдив, при моите приятели Цецо и Краси. На този мач бях с фланелка Bultras и оттам хората ме изкараха едва ли не някакъв хулиган. Никога не съм бил хулиган, никога не съм се бил по мачове или на улицата. Ако ще се бия с някого ще е на ринга или ще се е наложило при самоотбрана.

- Бойните спортове кога дойдоха в живота ти?

- От дете съм запален. Едно време гледахме филми с Жан-Клод ван Дам, Чък Норис, Арнолд Шварценегер. Всяко дете мечтае да стане каратист, кикбоксьор...

- Какво те очаква в живота занапред?

- Много ми се радват хората. Досега основно ме хейтваха. По разни сайтове пишеха разни глупости. На улицата обаче никой не ме е спрял и да ми каже: „Ти си такъв“. Всеки ми се усмихва, радва ми се, иска снимка. Децата ми се радват. Едно усмихнато дете – от това по-хубаво нещо няма.

- Твоите деца на какво те научиха?

- Моите деца ме научиха на много. Когато ги видя, омеквам целия. Хората казват, че съм агресивен, но те не ме познават. Никога не съм бил такъв, лично за мен съм добър човек. Може би защото съм по прям и си казвам това, което мисля. Първото впечатление винаги лъже. Всичките, които пишат глупости за мен, ако ме познават, ще искат да ми бъдат приятели. Съжалявам обаче – вече сте писали, не искам да съм ви приятел (смее се).

- Понеже нашето предаване „МачКаст“ е спортно – гледаш ли футбол, интересуваш ли се?

- Гледам футбол, но нищо не разбирам (смее се).