0

В ълна от съпричастност към Юлиан Вергов след обвиненията на Диана Димитрова за нанесен побой срещу нея. Редица актьори от гилдията подкрепиха актьора и обявиха Диана Димитрова в псевдожертва и всичко в името на пиара. 

Според тях по този начин се омаловажават истинските случаи на насилие, омаловажават проблема, изкарват пострадалите като “проявяващи каприз”. Такива са Луиза Григорова, Наум Шопов, Теодора Духовникова, Ваня Щерева, Захари Бахаров, Ралица Паскалева и други. 

Наум Шопов пише в социалните мрежи: "Малко неща са по-жалки от насилието над жени. Да се преструваш, че си жертва на такова за ПР е едно от тях!

Луиза Григорова споделя, че клеветата също е насилие "и случаи, като този, на който всички трябваше да станем свидетели(защото си е чист ПР), в които някой се изкарва жертва, пречат на истинските жертви, омаловажават проблема, изкарват пострадалите като “проявяващи каприз”. Съответно изказаните лъжи по тема на Юли Вергов, когото аз безусловно подкрепям и обичам, вредят не само на него и цялото му семейство, но и на обществото ни.

Захари Бахаров също не остана безмълвен пред случилото се с приятелят му: "Юли е казал всичко необходимо. Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето й.

Теодора Духовникова споделя, че за тези, които са знаели истината тези месеци са били много тежки. "По принцип във всеки медиен скандал, най-яростно и най-шумно се изказват онези, които знаят малко или нищо. ( това, между другото, важи за всички настоящи медийни скандали). Онези, които знаят, винаги са по-внимателни и мълчаливи, защото във всеки такъв скандал са заровени грозни факти, които нормалните и деликатни хора се притесняват да изваждат на показ.
Безумно и безобразно беше това, което се причини на Юлиан и на близките му".

Ваня Щерева изрази подкрепата си за Вергов като написа, че знае още от самото начало, че не е виновен: "Още в главата ми кънтят думите му в телефона: "Ванечкаа не съм престъпник, разбираааш ли!!! Нямаше нужда да разбирам. Знам го."