0

Г ласът на здравния министър Емилиана Стоименова пише стихове и текстове за песни. Шефът на пресцентъра в Министерството на здравеопазването издаде втората си стихосбирка след 15-годишна пауза.

На премиерата на „Есента е атеист“ присъстваха изпълнителите Владо Димов, Антония Маркова и Ивета Петрова, които изпяха песни по текстове на Емилиана. Една от тях е „Звездите в нас“, която през изминалата година спечели второ място на конкурса „Бургас и морето“.

Гости

В новата стихосбирка на Стоименова са включени 33 стихотворения. Редактор е поетесата Камелия Кондова, която бе сред специалните гости на събитието. „Когато получих първите двайсетина стихотворения от настоящата книга, си ги паркирах на десктопа във файл, наречен „Еми – Ура!“. Ура, защото чаках това талантливо момиче да посегне към втората си стихосбирка и ако може, аз да съм й редактор“, пише Кондова, която бе придружена на събитието от актьора Любен Чаталов. Водеща на премиерата бе Ники Шуманова, а сред останалите гости бяха издателят Ива Спиридонова и актьорът Симеон Владов.

Мисис

Преди да поеме пресцентъра на МЗ Емилиана е работела и в Министерството на икономиката на цели 15 министъра. Освен пиар русокосият талант е и носител на корона. Тя печели конкурса „Мисис България“ и представя страната ни на европейския конкурс, като става втора по красота в Европа. Заради пандемията надпреварата между красавиците се провежда онлайн, а всички участнички трябвало да заснемат кратък филм, с който да представят себе си и страната си. За своето видео Емилиана избира знакови места, разказва за красотата на родината, традициите ни и постиженията на успелите българи.