0

П редстоящият филм на Грета Геруиг за Барби използвал толкова много розова боя по време на заснемането, че довел до глобален недостиг на боята.

Геруиг и дизайнерът на продукцията Сара Грийнууд разкриха в интервю през какво са минали, за да съсдадат конструкцията на Барбиленд, която е почти изцяло флуоресцентно розова. Тя представлява реалистичен размер на известната „Къща на мечтите“ на куклата и е изпипана до съвършенство, за да прилича на играчките.

В интервюто Грийнууд, каза, че филмът е причинил международен недостиг на розова боя. „Светът остана без розово“, каза тя. Докато някои медии повториха твърдението без уточнения, Лорън Прауд, вицепрезидент на глобалния маркетинг в Rosco, компанията за бои, използвана от филма, сподели допълнителен контекст с Los Angeles Times.

Прауд потвърди, че филмът е „използвал толкова боя, колкото ние имахме“, но квалифицира, че производството на Барби е съвпаднало с по-широки глобални проблеми с веригата за доставки по време на Covid-19, както и с екстремното време в Тексас в началото на 2021 г., което е засегнало основни материали за създаване на боята.

В интервюто за Architectural Digest Геруиг каза, че ярко розовата боя е била абсолютно задължителна, за да оживее Барби на големия екреан.