0

Д а си роднина на някоя знаменитост, обикновено означава много бонуси. Звездите обичайно купуват къщи и коли на роднините си. Пълнят сметките им с милиони. Но това правило като всяко друго има някои изключения. Има знаменитости, които се срамуват от произхода си и предпочитат да го забравят, особено ако това спестява срещите с пропаднали роднини, които са алкохолици или наркомани. 

Издънките

Попкралицата Мадона оплака изненадващата загуба на брат си Антъни Чиконе. Империята на Мадона може да струва повече от 5 милиарда долара, но в нейния случай певицата е научила от опит, че парите могат да разделят семейството. Антъни Чиконе се бореше с алкохолизма в продължение на десетилетия. Преди това той управляваше семейния бизнес с лозя, но по-големият брат на Мадона започна да се появява пиян на публични места. Смята се, че поп иконата многократно се е опитвала да помогне, надявайки се, че дори ако му даде пари в брой, той ще се премести от Мичиган и ще започне на чисто. Но Антъни предпочете да пие, докато умре. Мадона твърди, че е в траур, но истината е, че тя не си е говорила с Антъни от години. 

Бионсе също е в тази категория. Баща й Матю Ноулс има още две деца от друга връзка и очевидно е изневерявал на майката на Бионсе - Тина. Матю бе съден за дължими издръжки. Той дълги години бе мениджър на известната си дъщеря, но през 2011 г. тя го изрита на улицата без пукната пара в джоба.  

Името носи лош късмет на малко известната сестра на Линдзи Лоън. Всъщност източници от Холивуд твърдят, че Али Лоън е била по-талантливата от двете. Тя била и по-красивата. Но късметът се усмихва на Линдзи и тя убива кариерата на Али. След многобройни скандали Линдзи заплашва с прекъсване на контактите всеки, който наеме сестра й. Ангажиментите на Али пресъхват и тя стига до това да работи като хостеса и да настанява клиентите на ресторанти. 

Семейството

Няма как да не сте чували за фамилията Болдуин. Най-големият брат - Алек, дори в момента е подсъдим за непредумишлено убийство по време на снимките на последния си филм. Но в семейството има гнила ябълка и това е Даниел Болдуин. Неговата кариера стигна до няколко нискобюджетни филма. Големият проблем за семейството идва от пристрастяването му към кокаина. Провалилият се актьор се опита отново и отново да рестартира живота си, но не успя и бе натирен от семейството си. Той бе оставен с мизерни приходи, които му стигат единствено да поддържа зависимостта си от алкохол и наркотици. 

Друг един клан влезе по неприятен начин в жълтите хроники. Фамилията Джексън съществуваше почти изцяло благодарение на Майкъл. Но в последните години от живота си той се почувствал предаден от многобройната си фамилия и затръшнал вратата на всички, включително на любимата си сестра Джанет. След смъртта на Майкъл останалите от семейството били шокирани, че състоянието му, което се оценяваше на около 400 млн. долара, е разпределено между трите му деца и майка му Катрин. Останалите Джексън останаха на сухо. Стигна се до грозни сцени, оспорване на завещанието и т.н.

Вероятно познавате до болка сестрите Кардашиян, но помните ли брата? Точно така, риалити семейството има своя срамен риалити проблем. В началото Роб тръгнал добре, но повярвал прекалено много, че всичко зависи от него, а не от сестрите му и докато другите членове на семейството щурмували социалните мрежи, Роб решил, че ще избие рибата, като стане дизайнер на...  чорапи. Идеята за цена от 60 долара за чифт обаче се сгромолясала. Роб фалирал, пропил се и надебелял зверски. Ким и останалите се отрекли от него. В последно време Роб успял с милиони молби да умилостиви сестра си Клоуи. Тя му отпуснала мизерна издръжка и му позволила да живее в едно от именията й. Условието е Роб да остане трезвен и да е далеч от медиите.

Клевети

Марая Кери струва умопомрачителните 530 милиона долара или поне на толкова се оценява състоянието й. Марая обаче крие неприятни тайни. Тя има сестра Алисън, която цял живот се издържа с клевети по неин адрес. Двете са скарани и не си говорят от повече от 20 години. Алисън е ХИВ позитивна бивша проститутка. Марая се опитва многократно да я вкара в клиника и да й затвори устата с дребни суми. Но напразно. Алисън прави състояние, като дава срещу заплащане безброй интервюта, в които плюе известната си сестра. Но проблемите за певицата не свършват дотук. Тя има и брат, за когото избягва да говори. Морган Кери е неспасяем алкохолик и наркоман. В редките момент, когато е на себе си, той също дава интервюта, в които оплюва Марая. Двамата не си говорят от 2013 г.

Сестрата на Принс, Тука Нелсън, също се оплаква, че не е имала лесен път в кариерата след издаването на дебютния й албум от 1988 г., Royal Blue. Тя използва името на брат си, за да сключи приличен договор със звукозаписна компания. Но Тука не е Принс и провалът й бил убийствен. Никой не купувал албума й и тя затънала в наркотици. По-късно признава, че била принудена да проституира, защото известният й брат не й давал пари. Принс я прогонва, но в крайна сметка се смилява и прави втори албум на Тука, който излиза през 2008 г. Продажбите са мижави, но тя някак успява да се закрепи в шоубизнеса.

Най-срамният пример за пропаднал роднина обаче си остава братът на Джими Хендрикс - Леон. Приживе легендарният китарист презирал брат си. Леон обичал да пие, да се друса и да краде. Неведнъж присъдите му се разминавали заради Джими. Все пак го осъждат, след като го хващат с крадено палто. Джими завещава всичко на баща си и Леон не получава нищо. Лошият брат се надява поне на наследство, когато умира баща му. Завещание има, но единственото нещо, което Леон получава, е грамофонно плоча с песни на бра си Джими.