0

О снователят и основен акционер в Amazon Джеф Безос има сериозен проблем за какво да харчи парите си. Според данни на Forbes към юли тази година състоянието на Безос възлизало на над 210 млрд. долара. Милиардерът все по-често мърморил пред свои познати, че е раздразнен от Илон Мъск и най-вече от това, че със замах е дал 44 млрд. долара за Twitter. В същото време и за същия период най-скъпата покупка на Безос била яхтата му, но тя струвала „само“ 300 млн. долара.

Мерак

Marca твърди, като се позовава на близки до Безос, че след яхтите и пътуването до Космоса последната му мания били спортните отбори. Първоначално се насочил към американския футбол и се включил в наддаването за Денвър Бронкос и Уошингтън Къмандърс. За всеобща изненада Безос се провалил. От това жестоко пострадало егото му. Затова с лекота сменил спортните си интереси. Безос никога не е бил спортен фен, но се насочил към баскетбола. Той обявил, че дава между шест и осем милиарда долара за Бостън Селтикс. Интересно е, че семейство Гроусбек, които притежават отбора, дори не са го обявявали за продажба. Те били силно изненадани от офертата, която многократно надхвърля стойността на отбора,     предава CNBC. 

Сделка

„Нямам представа какво го е привлякло в Селтикс и защо иска отбора. Единственото ми обяснение е, че има прекалено много пари, които иска да похарчи“, коментира в своя подкаст журналистът Бил Саймънс. Милиардният инвеститорски интерес се обяснява според  приближените на богаташа с факта, че Селтикс са актуалният шампион в НБА, а той не понасял да не е първи в каквото и да било. За да направи сделката още по-съблазнителна, Безос предложил на семейство Гроусбек да му прехвърлят 51 процента от дяловете, но да продължат да управляват до 2028 г., когато да му предадат и останалите 49 на сто.