0

Г оляма балканска звезда да бъде свалена изобщо от сцената. Това иска нарочна петиция, която тези дни лавинообразно нараства у съседите. Причината са реплики, приписвани на певеца Дино Мерлин, в които той "обижда сърбите".

"Всички са добре дошли на моя концерт, освен животни и сърби. Белград трябва да се запали и разруши. Всички са по-добри от сърбите", това са само част от репликите, приписвани на босненския изпълнител.

Въпреки че всички билети за 4-дневните концерти на Дино Мерлин в Белград са разпродадени, тръгна петиция те да бъдат отменени. И не само това, а и изобщо да се забрани на Дино да пее.

Разпродадените концерти са планувани за месец ноември, интересът към изявата му е голям, но десетки хиляди не го искат.

Снимка на босненския певец с надпис „Нежелан“ и негови изказвания, които уж разпространяват език на омразата, които така и не бяха потвърдени, са достъпни на сайта peticija.online.

Дино Мерлин многократно е отричал много от приписваните му обвинения и изказвания.

"Никога не съм казвал, че мразя някого. Този глагол не съществува при мен. Това е прословута неистина. Толкова много, което се изписа за мен през всичките тези години, е напълно измислено", е позицията на певеца, известен с култовия си дует с Весна Змиянац от 1988 година "Kad zamirisu jorgovani".

Въпреки това, от 27 юли до момента в петицията са се подписали 21 763 души, пише Kurir.

Междувременно Дино се разходи из Белград в лъскавия си червен автомобил - за радост на феновете си и за яд на враговете си.