0

И зправени пред несигурността какво може да се случи в близкото бъдеще, украинци създадоха Телеграм групата "Orgy on Shchekavystsa", в която набират доброволци за участие в т.нар. "оргия за края на света". Целта според авторите ѝ е хората да се отпуснат като за последно, в случай че Русия реши да използва ядрено оръжие във войната с Украйна. Притесненията им идват явно, след като руският президент Владимир Путин няколкократно размаха пръст, напомняйки, че страната му разполага със солиден ядрен арсенал.

Въпросната група е създадена на 26 септември и в момента наброява над 15 хил. човека.

В публикацията на групата се уточнява, че членовете трябва да изрисуват ръцете си с ивици, за да покажат сексуалните си предпочитания, преди да се отправят към хълма, където ще се проведе събитието. Три ленти символизират анален секс, а четири – орален.

Това събитие е контрапункт на отчаянието. Дори и в най-големия хаос хората ще продължат да търсят нещо хубаво. Това е най-големият оптимизъм при украинците, коментира за радио Свободна Европа украинка по повод идеята.

Мъж заяви пред същата медия, че "колкото повече се опитват да ни сплашат, толкова повече ние ще го трансформираме в нещо друго".