0

З везда от любимия  на българите сериал "Великолепният век" се ожени.

Турският актьор Толга Саръташ взе за съпруга дългогодишната си любима Зейнеп Майрук, родом от западното крайбрежие на Турция, и вдигнаха сватба за чудо и приказ в Измир.

За големия си ден тя носеше изцяло дантелена рокля с дълги ръкави, а младоженецът носеше бяло сако с папийонка и черен панталон.

Събитието събра звездни имена от света на киното, като актьорите Özgür Çevik и Engin Akyürek, както и футболиста и Oğulcan Engin.

Като колегата си Къванч Татлъту,  известният с ролята си на Джиганхир във "Великолепния век" и на Али Мертоулу в сериала „Дъщерите на Гюнеш", ще си има вече моден дизайнер вкъщи. 

Двамата са двойка в продължение на пет години, преди да се оженят на 27 юни, четвъртък, в мечтания плажен град Alaçatı.

Толга Саръташ е роден на 30 май 1991 г. в Истанбул, Турция.

Завършва образованието си в гимназия „Халил Аккант“. След това се фокусира изцяло върху актьорското майсторство в театър „Esenyurt Belediye“ и „Zeytindalı“.

На сцената обаче излиза като барабанист и китарист.

Първата му роля е през 2009 във филма „Черен облак“ в образа на Берк. През 2011 участва във филма „Самота в замъка“ в ролята на Феяз.

През 2013 Толга се присъединява към сериала „Великолепният век“. Включва се в четвърти сезон и играе ролята на принц Джихангир, като ролята му остава запомняща се, тъй като персонажът му имаше душевни и физически проблеми.

През 2015 Толга участва в главната роля на Али в сериала „Слънчеви момичета“.

През 2017 излиза филма „Лошо момче“, в който играе главната роля. Същата година се снима и в сериала „Обещание“.