0

Н ай-популярната песен по време на сватба е поп баладата на Уитни Хюстън „I Wanna Dance With Somebody“, разкрива проучване на онлайн компанията Breezit, занимаваща се с организиране на сватбени събития.

Хитът от 1987 г., който излиза във втория студиен албум на Хюстън („Whitney“), присъства общо 484 в 2000-те сватбени плейлиста на компанията.

На второ място се нарежда световният хит от 1976 г. „Dancing Queen“ от четвъртия студиен албум на ABBA, „Arrival“. Диско класиката, която е в Залата на славата на Грами, е изпъленана 394 пъти или малко над 19% от плейлистите, създадени за големия ден на младоженците.

На трето място се класира "Yeah!" на Ъшър от четвъртия му студиен албум „Confessions“, с участието на Лил Джон и Лудакрис.

„Музиката играе невероятно важна роля в сватбените тържества и е удивително да видим кои песни все още са приветствани като сватбени класики, дори години след първоначалното им издаване“, каза Артурас Асакавичус, съосновател и главен изпълнителен директор на Breezit.

„Сватбените плейлисти могат да помогнат за създаването на трайни спомени“, добави той, „улавяне както на радостта от дансинга, така и на романтиката от ходенето по пътеката. Някои песни са се преплели с празнуването на сватбата, поради което някои са се превърнали във вечни класики за големият ден на много двойки.”

*Източник: New York Post