0

П евецът Владимир Ампов – Графа, и актьорът Алек Алексиев ще вземат участие в изложбата „Ключът е любовта: Светът през очите на Ани и Явор“, която ще бъде открита на 16 април в 17:30 ч. в градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“.

В експозицията са включени фотографии на Явор, заснети по време на пешеходните обиколки „По стъпките“, и творби на Ани – серия „Очи“.

Послания

Изложбата ще бъде открита за посетители до 30 април, съобщават организаторите, напомняйки, че събитието се организира в памет на двама влюбени и творци, които напуснаха този свят твърде рано, погубени на столичния бул. „Сливница“ преди близо година. Изложбата не само почита живота и творчеството им, но и изпраща важни послания за пътна безопасност. „Мисля, че ако някой е известен, смисълът на тази популярност е човекът да се опитва да буди, да дава гласност на проблеми, с които на част от народа не му се занимава или не е запознат... Трябва да си помагаме“, казва Алек Алексиев, който на 16 април ще бъде на събитието. Участие ще взимат и други български звезди, чиито имена ще бъдат съобщени съвсем скоро.

Подписка

Както „Телеграф“ писа, шофьорът, убил при катастрофа на столичния булевард „Сливница“ двамата млади, е на свобода с мярка подписка. Явор и Ани бяха пометени от малката кола на Адриан Антонов на пешеходна пътека в нощта срещу 8 май 2023 г. Месеци след това граждани на столицата блокираха булеварда с искания за по-сериозни мерки срещу джигитите на пътя и справедлив процес за смъртта на младата двойка.