0

В лади Ампов израства в Норвегия и има прекрасно детство. Често е сменял училищата, но това по-скоро го отчита като плюс, защото е срещал много нови хора. Занимава се с музика от малък, посещава уроци по пиано, а на 10 години записва първата си песен.

Макар да е дете на музиканти, неговият баща не е искал синът му да поема по пътя на музиката. На въпроса: „Защо?“, Графа отговаря: „Не знам всъщност каква е била причината. Може би, защото самата професия не е много лесна. Тя изглежда много бляскава отстрани, но всъщност крие много рискове - да се объркаш, да залитнеш нанякъде, общо взето да се превърнеш в нещо, което не е много хубаво като личност. Има такива опасности.“ 

Въпреки всичко любовта му към музиката надделява и го превръща в един от най-успешните български изпълнители, които не са загубили актуалността си до днес.

Това му вдъхва и куража да направи най-голямата крачка в кариерата си, а именно - мащабен концерт на стадион „Васил Лески“ в края на септември т.г. Ето какво сподели за него:

„Този концерт, освен, че е мой личен момент, е и мисия, защото 5 лева от всеки билет ще отидат за подпомагане на талантите на фондация „Димитър Бербатов“. Там има много талантливи деца, които се занимават с музика, с наука, със спорт. И всъщност искам този концерт да бъде нещо като добър пример и надежда за това, че децата, които сега започват да се занимават с музика, да започват да свирят на някакви инструменти или да пеят, да не се отказват, защото няма значение в какъв стил работиш, стига да искаш да се случат нещата. Рано или късно ако си много стриктен, работещ, отдаден - ще успееш. Да, звучи малко като захаросани думи, обаче е така. И този концерт ще бъде едно доказателство, освен всичко, което сме подготвили като мащабност на шоуто, най-важното си остава музиката.“

Графа разказа още за първите стъпки, за освиркванията, за смелостта и усърдието.

Ако искате да разберете как след толкова години на сцена все още успява да вълнува и да намира вдъхновение, гледайте новия епизод на The Voice Cast. Говори открито за  предизвикателствата, с които го е срещнал животът, за работата му като продуцент, както и за бащинството. Като родител на две деца, той разкри и част от притесненията си и опасностите, които крие модерното време. За предстоящия концерт, новите поколения музиканти, за социалните мрежи и още любопитни неща - изслушайте целия епизод.