0

30 хиляди души аплодираха Андреа Бочели под дъжда в София. Лошото време преди концерта на Бочели не помрачи настроението на почитателите му. Някои от тях бяха пътували с часове, за да видят световната звезда на сцената на Националния стадион "Васил Левски".

Шоу

Истински музикален спектакъл в първата си част разказа за пътя на таланта към сцената, а във втората Бочели изпя песните, с които спечели сърцата на милиарди по света. На сцената на великия певец имаше над 130 музиканти. Пред българската публика най-продаваният изпълнител на класическа музика изпя някои от най-емблематичните оперни арии, както и песни от популярния жанр. Андреа Бочели е признат в цял свят като пионера на италианската вокална традиция. Роденият в Тоскана певец досега е продал над 90 милиона копия от своите албуми.

Бочели свири на всички важни световни сцени, печели възхищението на папи, аристократи, музикални и филмови звезди и издава 17 студийни албума. През 2021 г. Бочели преодолява още едно ново житейско предизвикателство: изминава повече от 350 км на кон като част от поклонническо пътуване от базиликата „Свети Петър“ в Рим, където получава и благословията на папа Франциск, до родния си град Лаятико в Тоскана. „Пътуването - Андреа Бочели“ се превръща и в популярен телевизионен документален филм, който се фокусира върху културното и духовното пътуване на артиста.

*Автор: Василена Маринова