1

Г орд съм от Мадалина, написа в Инстаграм Григор Димитров, който за първи път върна жеста на приятелката си и я придружи на светско събитие. Досега само 35-годишната румънка следваше тенисиста по турнирите, но във вторник вечерта той аплодира любимата си на италианския филмов фестивал „Маратеале – международна награда Базиликата“. Самата Геня получи приза в Морския театър на хотел „Сантавенере“ в градчето Маратея, което се смята за перлата на Тиренско море.

Облечен в светлосив костюм, Григор беше разпознат от зрителите и помолен за селфи. Звездата на вечерта обаче беше Мади, която след 12-годишна кариера като актриса получи признание наред с големи имена като 80-годишния Джанкарло Джанини и Карло Вердоне.

“За мен тази награда е чест, но въпреки че минаха 22 години от дебюта ми в света на телевизията и киното, винаги имам съмнения относно работата си. И винаги се питам: „Направих ли достатъчно, за да го заслужа?“. Никога не бих искала да разочаровам онези, които ме избират за роля“, призна Геня пред сп. „Оджи“.

 

„Мисля, че тази несигурност ми помага – добави Геня. - За мен всеки филм е ново начало. Чувствам дупка в стомаха си, глад за преживявания, които не могат да бъдат запълнени. Това е и желанието винаги да ставаш по-добър. За да заглуша притесненията, винаги имам нужда от нов проект, но се научих да казвам „не“ и да избирам само такива, които са важни за мен. Живеем в момент, в който парите диктуват всичко и понякога това предполага отказ от по-артистична част от работата ни. Вярвам в изборите, направени със сърцето, тези, които те карат да растеш. В „Домът на Gucci“ играя София Лорен за няколко секунди, но за мен беше чест. Предпочитам да бъда този детайл, който ще остане завинаги, отколкото да избера проект без смисъл“.

Знойната актриса призна, че й предстоят два международни проекта, но не иска да говори от суеверие. Вместо това бих искал да благодаря на майка ми, която винаги ме е подкрепяла и ме е тласкала да постигна професионалната си мечта и която ми помага с дъщеря ми Шарлот, позволявайки ми да работя без притеснения“.

15-ото издание на фестивала в Маратея продължава до събота, а на откриването освен Григор имаше още една българска нишка – концерт изнесе Симфоничният оркестър на Пловдив.