0

А ктьорът Ал Пачино получи звучен шамар само три месеца след раждането на сина му Роман, съобщава People. Той е бил принуден да подпише декларация, че се отказва от по-голямата част от родителските права. Така Ал, който има още четири деца от три жени, ще има право на мнение за избор на училище и религия на Роман, но решенията ще взима майката - 29-годишната Нур Алфала.

Актьорът бе на седмото небе, когато се роди Роман, защото смяташе, че на неговата възраст е невъзможно да има повече деца. Той дори поиска ДНК тест за бащинство. На шестия ден от раждането адвокатите на Нур го атакуваха да признае детето като свой наследник, а на третия месец Ал разбра, че вече е в ролята на спонсор, а детето ще може да вижда изключително рядко.

Битка

Пачино далеч не е единственият, който е трябвало да мине през мръсна битка за родителски права. Алек Болдуин има общо осем деца, но се подхлъзва в бащинството на най-голямата си дъщеря Айърланд от брака си с Ким Бейсингър. Съдебната битка за родителските права продължава цели три години и адвокатите на Болдуин вземат превес и притискат Ким да пуска дъщеря си при баща й. Всичко обаче се срива точно преди решението на съда. Алек е принуден да виси и да чака с часове за поредната среща. Вбесеният актьор вдига телефона и записва в гласовата поща брутално съобщение към детето си, което многократно нарича „прасе”. Записът е предаден в съда и Болдуин губи всичко.

Тежка битка за много пари и родителски права води семейството на Майкъл Джексън. Той завещава стотици милиони на трите си деца и кръгла нула на братята си. Майката на певеца Катрин успява да убеди съда, че е в състояние да полага родителски грижи, срещу солидна издръжка, разбира се. Тя обаче е прехвърлила 80-те и за да се изпълни последната воля на певеца, за сънастойник е определена Даяна Рос. Тя обаче също е в напреднала възраст и така в играта се връща един от братята на Майкъл, който поема грижите и парите.

Номера

Когато известният рапър и актьор Ъшър минава под венчилото с фризьорката Тамека Фостър, всичко изглежда като захаросана холивудска приказка за богатия принц и бедната фризьорка. Двойката има двама синове, но приказката се превръща в кошмар. Ъшър изритва жена си и я обвинява, че Тамека е алкохоличка, наркоманка и се друса пред децата. Тамека отвръща, че Ъшър преспал с всички шаферки след сватбата, а майката на рапъра почти удавила едното от децата. В крайна сметка Ъшър купува къща на бившата си жена и двамата остават приятели.

През тежка раздяла и множество кални номера е трябвало да премине актрисата Оливия Уайлд. След развода си с Джейсън Съдейкис тя е трябвало да се бори за двете им общи деца Отис и Дейзи. Уайлд използвала нормалните канали за комуникация, но бившият й мъж й спретвал непрекъснати изненади. Той й пращал запитвания и нотариални покани на снимачната площадка, блокирал пътуването зад граница на децата и засипвал съда с жалби за неморалното поведение на Оливия. Една от тези серии била насочен към следващия мъж в живота й - певеца Хари Стайлс. Съдейкис твърдял, че интимните ласки на Уайлд и Стайлс стресирали децата и им изкривявали ценностната система. Съдебната битка продължава и до днес, въпреки че Оливия вече не излиза със Стайлс.

За най-мръсна и до днес се смята битката между Анджелина Джоли и Брад Пит. Двамата имат общо шест деца, като две са още непълнолетни. Пит предложил съвместно попечителство, но офертата била отхвърлена. Анджелина поискала всичко. След като получила временно попечителство, тя блокирала достъпа на Пит до децата. Той оспорвал, но адвокатите на Анджи възприели тактика на изтощение. Те изискват стотици документи, включващи удостоверения, свидетелства, декларации, показания и т.н., в момента, в който екипът на Пит връщал отговорите.

Такса

Алчният баща съвсем не е най-големият проблем за певицата Бритни Спиърс. Тя мина през тежък развод с Кевин Федърлайн, от когото има две момчета. Бившият танцьор никога не е бил баща за пример и когато Бритни поиска родителските права, той на драго сърце обяви, че ги дава изцяло на „най-добрата” майка на света срещу „разумна парична компенсация”.

Певицата предложи 20 хил. долара месечна издръжка за ежедневни разходи на Кевин и за разноските по визитите при децата два пъти месечно. Всичко изглеждаше договорено, но тогава Бритни влезе в чутовен запой. Арестуваха я за нарушаване на реда и агресия спрямо полицията. В този момент Кевин видя своя шанс. Той скъса договора през 2018 г., докато Бритни лежеше в психиатрията. Когато тя излезе, отново си поиска децата, но цената вече бе различна. Кевин поиска в пъти по-голяма сума и властта да определя режима на свиждане.

Последваха месеци на грозен пазарлък, като всяка страна претендираше за хиляда или две хиляди долара отгоре. В крайна сметка Кевин получи 35 хил. долара месечно, а Бритни - правото да вижда синовете си два пъти месечно. Кевин бе определил цял ценоразпис за срещите, като при добри постъпления пускаше момчетата при майка им за по месец през лятото.

Сходни проблеми имаше първата победителка от „Мюзик айдъл” и съдийка в риалити формати Кели Кларксън. През 2020 г. тя се разведе с Брандън Блексток, от когото има две деца. Започна мръсна война за попечителство с безброй обвинения в изневяра и злоупотреба с алкохол. Брандън бил пределно ясен и заявил, че се интересува от пари в брой. В крайна сметка Кели се съгласява да му плаща по 45 хиляди долара месечно за грижите, въпреки че децата са през цялото време при майката, а Брандън ги вижда веднъж месечно.

Юмруци

Много по-драматична е развръзката в битката за родителски права между Хали Бери и Габриел Обри. Двамата имат обща дъщеря Нала, а Хали плащаше месечна издръжка на бившия си. Въпреки парите Габриел не бил съгласен актрисата да продължи живота си и да се вижда с други мъже. Когато Хали започнала да излиза с Оливие Мартинес, Габриел щурмувал дома ѝ. Стигнало се до зверски бой между двамата мъже, които се вкопчили един в друг. В суматохата най-тежко пострадала Нала, която се озовала в болница със синини и пукнато ребро.

С много насилие приключва бракът между Кание Уест и Ким Кардашиян. Двамата имат четири деца. „Казах й съвсем честно две неща - „Ш*баната ти охрана няма да ме спре да виждам децата си и не качвай начервосаните ни дъщери в ш*бания Тик-Ток”, заяви пред телевизионните камери озверелият рапър. Конфликтът се решава след намеса на полицията.

Друг фен на юмруците е Чарли Шийн. След многобройни обвинения в пиянство и побои той се развежда с Дениз Ричардс, от която има две деца. В крайна сметка тя получава щедра издръжка, а Чарли се жени отново. Но новият брак е по-зле от стария. Чарли и Брук Мюлер имат близнаци и стигат до свирепа физическа разправа. Развеждат се, а Брук нахлува с полиция в къщата на Чарли и го обвинява, че е отвлякъл близнаците. Следва ново дело и съдът определя настойник, различен от родителите, и това е... Дениз Ричардс. Няма грешка и в Холивуд всичко е възможно. Първата жена на Чарли и бивше зайче на „Плейбой” била определена за морален защитник на хлапетата. Драмата нямаше да е пълна, ако Чарли не беше попаднал на гола снимка на дъщеря си от брака с Дениз. Оказало се, че майката насърчила дъщеря си, която навършила 18 г., да пусне снимките си в социална мрежа за възрастни. Самата Дениз пуснала и свои снимки в същата мрежа, за да е солидарна с дъщеря си. Това дошло в повече на иначе разкрепостения Чарли, който решил на свой ред да им спре парите за издръжка.