0

Х арисън Форд стъпва във вселена на Marvel.

Легендарният актьор ще влезе в ролята на Тадеус „Тъндърболт“ Рос, заменяйки покойния Уилям Хърт, за „Капитан Америка: Нов световен ред“, който е планиран да излезе през 2024 г. с участието на Антъни Маки.

Четвъртият филм „Капитан Америка“ проследява събитията от сериала на Disney+ от 2021 г. „Соколът и зимният войник“; Главният сценарист на това предаване, Малкълм Спелман, написа сценария със сценариста на „FAWS“ Далан Мусън. Режисьор е Джулиъс Она („Luce“, „The Cloverfield Paradox“).

Не изглежда обаче, че Форд ще играе в „Thunderbolts“, който е планиран да последва веднага „Капитан Америка 4“.

Хърт за първи път играе Рос във втория игрален филм на Marvel Studios, „The Incredible Hulk“ от 2008 г., като генерал от армията на САЩ, който играе важна роля в трансформирането на учения Брус Банър (тогава изигран от Едуард Нортън) в Хълк; След това Рос прекарва остатъка от филма в търсене на Банер.

Рос се появи отново в „Капитан Америка: Гражданска война“ от 2016 г. като държавен секретар, натоварен със задачата да наложи Споразуменията от Соковия, предназначени да ограничат действията на Отмъстителите. След кратки епизоди в „Отмъстителите: Война без край“ и „Отмъстителите: Краят“, последното представяне на Хърт като Рос беше в „Черната вдовица“ от 2021 г.

Въпреки че това е първият филм на Форд в рамките на MCU, това далеч не е единствената му поява във франчайз: 80-годишният актьор също е хедлайнер във филмите „Междузвездни войни“, „Индиана Джоунс“ и Джак Райън. Следващата му главна роля ще бъде петият филм „Индиана Джоунс“, чиято премиера е планирана за юни 2023 г.

Няколко други актьори от „FAWS“ отново играят ролите си в „Нов световен ред“: Карл Лъмбли ще играе Исая Брадли, първият черен супер войник, който в „FAWS“ обезкуражава Сам да стане Капитан Америка, вярвайки, че страната никога няма приемете черен мъж, носещ тази мантия; и Дани Рамирес ще се завърне като Хоакин Торес, който наследи псевдонима Falcon от Сам в „FAWS“. Shira Haas („Unorthodox“) също се присъедини към актьорския състав като Рут Бат-Сераф, известна още като Сабра.

В комиксите Сабра е мутант, който работи като агент на израелския Мосад, но говорител на Marvel каза пред Variety, че създателите на филма предприемат „нов подход“ с героя.