0

Х елбой се изправя срещу демони в полите на Витоша, става ясно от трейлъра на холивудската лента, заснета у нас.

Още на първите кадри се виждат морените над Златните мостове, а по-наблюдателните от феновете разкриха и части от екопътеките, край които е снимал режисьорът Браян Тейлър, работил по много екшъни с Джейсън Стейтъм.

Ужаси

В ролята на Хелбой в Hellboy: The Crooked Man влиза Джак Кеси, а редом до него в лентата на „Милениум“ ще видим още Лия Макнамара и Джоузеф Уайт. Според кадрите, които виждаме в трейлъра, жанрът не прилича точно на екшън, а на ужаси, както пише „Варайъти“.

Още в първата минута ставаме свидетели как миеща мечка влиза в стаята ви, докато спите, покатерва се върху вас и влиза в тялото ви през устата, като по този начин го завладява.

Друг ужасяващ герой е змия, която обаче намира своята гибел в ръцете на Хелбой. Сценарият е дело на Кристофър Голдън, а към проекта се присъединява и създателят на комиксите за "Хелбой" Майк Миньола.

В по-ранно интервю за „Варайъти“ Миньола изрази увереността си във визията на режисьора Тейлър: „Неговото намерение е да направи филм на ужасите, така че ще бъде хубаво. Това ще бъде интересно“.

БДЖ

Новият филм е базиран на любимия комиксов сюжет Crooked Man - книга, която е 100% призрачна, има ад, което е точно това, което новият екип иска. В трейлъра виждаме още и каскади с влак от БДЖ, който дерайлира.