0

Д жими Кимъл се завръща като водещ на 95-те Оскари през 2023 г. Той за трити път ще води наградите, което направи за последно преди пет години.

Заедно с Кимъл по три пъти са водили и Джери Луис, Стив Мартин, Конрад Нагел и Дейвид Нивън.

Единствените, които били домакини повече пъти, са Упи Голдбърг и Джак Лемън (4), Джони Карсън (5), Били Кристъл (9) и Боб Хоуп (11).

„Да бъдеш поканен да си домакин на Оскарите за трети път е или голяма чест, или капан“, каза Кимел в изявление.

„Така или иначе, благодарен съм на Академията, че ме попита толкова бързо, след като всички добри казаха „не“, каза той.

Завръщането на Оскарите на Кимъл идва, след като водещият наскоро удължи договора си, за да продължи в ABC поне още три години, до 23-ия сезон на „Jimmy Kimmel Live“. Договорът му с мрежата трябваше да изтече през следващата година.

„Много сме развълнувани, че Джими отбеляза своя хеттрик на тази световна сцена“, казаха Вайс и Киршнер в съвместно изявление. „Знаем, че той ще бъде забавен и готов на всичко".

Няма официална информация за това кой може също да е бил потърсен за наградите, но се разпространяват непотвърдени слухове, че продуцентите са попитали Крис Рок, предишен водещ, който беше ударен по време на миналогодишното телевизионно предаване от бъдещия носител на най-добър актьор Уил Смит.

Опитвайки се да възвърне славните си дни от 50 милиона зрители, Оскарите се надяват, че изборът на познато лице като Кимел, който спечели солидни оценки за престоя си като домакин на Оскарите и Еми, е най-безопасният път.

„Джими е перфектният домакин, който ни помага да разпознаем невероятните артисти и филми на нашите 95-и Оскари“, казаха в изявление изпълнителният директор на Академията Бил Крамър и президентът на Академията Джанет Янг.

„Неговата любов към филмите, експертните познания по телевизията на живо и способността да се свързва с нашата глобална публика ще създадат незабравимо изживяване за нашите милиони зрители по целия свят.“