0

З ак Норман, актьорът, най-известен с ролята на помощник на Дани де Вито в романтичната комедия „Романс за камъка “, почина на 83 години.

Дъщерята на Норман, Лори Зукер Брилър, отдаде почит на баща си в публикация във Facebook. „Където и да отидеш, знам, че ще го направиш по-хубаво място. Ти беше най-енигматичният човек, където и да отидеш. Най-добрият баща, съпруг, дядо и приятел, ти донесе толкова много смях и обогати живота на всички ни“, написа тя.

Роден като Хауърд Джеролд Зукър в Бостън, Масачузетс, Норман беше музикант, комик, актьор, продуцент и колекционер на произведения на изкуството в продължение на шест десетилетия.

След като се появява в пиеси извън Бродуей през 60-те години на миналия век и след това създава успешна кариера като стендъп комик на турне, той се насочва към филми – особено тези на режисьора Хенри Джаглом, като „Tracks“ (1977), „Sitting Ducks“ (1980) и “Babyfever”.

Най-известната му роля е, че той играе братовчеда Айра на търговеца на антики в „Романс за камъка “ на Робърт Земекис с Майкъл Дъглас и Катлийн Търнър и Хари в „Cadillac Man“ от 1990 г. с Робин Уилямс и Фран Дрешър.