0

С ъпругът на председателката на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси Пол Пелоси бе осъден на пет дни затвор и три години пробация за шофиране в нетрезво състояние, предаде БТА. Освен това Пол Пелоси ще плати и глоба от 1700 долара. Той се призна за виновен за причиняването на катастрофа в Юнтвил, Калифорния, през май, когато бил зад волана след употребата на алкохол и наркотици.

Партигейт

Злоупотребата с алкохол и наркотици изобщо не е чужда на известните хора. Премиерът на Великобритания Борис Джонсън плати висока политическа цена за това, че е изпивал десетки литри алкохол в компанията на приближените си. Теренът на запоите е била правителствената резиденция на Даунинг Стрийт 10. Специален следовател документира алкохолните подвизи на компанията в дело, известно като „Партигейт“. Основните обвинения срещу Джонсън обаче не бяха свързани с факта, че се е напивал до несвяст, а че го е правил, докато останалата част от населението на Великобритания беше в локдаун заради пандемията от коронавирус. Все пак, „Партигейт“ струваше поста на Джонсън. 

Снимки

Холивуд също има своите пияни любимци. Звездата с най много провинения е безспорно Бритни Спиърс. Тя предизвика не една и две катастрофи, като сядаше пияна зад волана, а унизителните й снимки да се търкаля в неадекватно състояние по тротоара пълнеха хрониките на таблоидите. 

Веднага след края на „Приятели“ и продължението му „Джоуи“ Мат Леблан прекарал дълги периоди от време в депресия и солидно почерпен. 

С тежка зависимост може да се похвали бившата „спасителка на плажа“ Памела Андерсън, която след преминаването на 50-ия си рожден ден заряза мъжете и се отдаде на бутилката. Най-тежкият удар за Памела не дойде от сблъсък с органите на реда или с охранители. Най-голямата щета дойде от това, че беше снимана с размазан грим и в неадекватно състояние. 

Далеч по-неадекватен бе колегата й Кийфър Съдърланд. Неговата пиянска разходка остава истинска класика. Съдърланд се появи в най-обикновена закусвалня, залитайки и с карамфил, стърчащ от дюкяна му. Интересното е, че Съдърланд не бе арестуван, защото беше пиян, а защото реши да си свали гащите, докато другите гости на заведението се хранеха. Случката е от 2006 г. и е документирана с много снимки на неадекватния актьор. 

Компания 

Любимецът на дамите Шая Лебьоф стана известен преди няколко години с пиянския си спринт в центъра на Ню Йорк. Лебьоф подгони с крясъци един бездомник по Таймс Скуеър. После се оказа, че двамата се запили, но папараците надушили историята и започнали да снимат неадекватната звезда. Бездомникът се стреснал от фотоапаратите и побягнал. Лебьоф хукнал след него. По-късно обяснил в съда, че преследвал новия си приятел, за да го успокои и да бъде солидарен с него. Лебьоф бил арестуван по-късно същата нощ, след като се появил още по-пиян в нощно заведение. От бездомника нямало и следа. 

Носителката на „Оскар“ Дженифър Лоурънс изживя най-голямото си унижение в нощта, след като получи мечтаната статуетка. Лоурънс се натряскала до неузнаваемост и повърнала върху отрупания с деликатеси бар. „Бях много зле. Не спирах да повръщам и единственото, което си спомням, беше Майли Сайърс. Тя крещеше: „Я се стегни!“, спомня си Дженифър. Матю Макконъхи е друг известен клиент на полицията. Звездата на няколко пъти бе арестуван заради оплаквания от съседи. Макконъхи имал навика да пие огромно количество алкохол, след което започвал за свири на бонгоси и да пее с цяло гърло, докато не събуди целия квартал.

Ефир

В хрониката попада и позабравената певица Пола Абдул. След като замрази кариерата си на изпълнителка, тя се посвети на призванието да бъде ментор на млади таланти и съдия в музикални риалити формати. Точно такова участие й изигра много лоша шега.

Абдул бе ментор в „Америкън айдъл“ и се появи за интервю в една от най-популярните телевизии, пияна като кирка. Кадрите с фъфлещата и мънкаща Абдул сложиха край на кариерата й като ментор. Оттогава не се е появявала в публичното пространство. Сладката блондинка Рийз Уидърспун също се е забърквала в пиянска свада. Полиция спряла през 2013 г. криволичеща кола, управлявана от мъжа на Рийз. Блондинката дори не дочакала полицая да стигне до шофьорската врата и със залитане излязла от своята врата до водача. Още на следващия ден бяха разпространени кадри на актрисата, която атакува служителя на реда с многократно истерично повторение на популярната в страни като България фраза: „Ти знаеш ли аз коя съм?“.

Срамен инцидент отказа актуалната в момента звезда Деми Ловато от алкохола. Тийнейджърката имала навика да не спира пиенето. Всичко приключило една сутрин, когато Ловато хванала такси до летището на Лос Анджелис. Било девет часа сутринта, а Ловато си носела пластмасова бутилка от безалкохолно, която била пълна с водка. По пътя Ловато оповръщала колата и смаяният шофьор бил принуден да извика полиция. „Това ме върна обратно към трезвото настояще“, признава актрисата, която твърди, че вече не близва алкохол. Ловато бе станала известна и със скандални признания, че е успявала да качи кокаин в пътнически самолет и с помощта на белия прах да организира паметен купон във въздуха. 

Агресия

Мел Гибсън е притежател на много рекордни постижения, а част от тях са свързани със злоупотреби с алкохол. Браковете на Гибсън се разпадаха, тъй като той става изключително агресивен, като си пийне и налита на бой. Особено срамен момент от биографията на звездата от „Смело сърце“ е арестът му в клуб „Муншадоу“ на плажа в Малибу. Полицаите арестували Гибсън заради погрома и той бил осъден на три години затвор условно. Той се признал за виновен по всички обвинения и сключил извънсъдебно споразумение. Гибсън се задължил за близо шест месеца да ходи на терапия за отказване от алкохола по пет пъти седмично. През следващите шест месеца терапията била ограничена до три посещения седмично.