0

Г ангстерът Сони от холивудския хит „Обувките на мъртвеца“ - Гари Стреч, става даскал у нас. Той ще направи мастър клас в София по покана на българската си приятелка и колежка Деси Тенекеджиева.

Условие

Курсът ще се проведе през три последователни уикенда през ноември в НАТФИЗ, а кандидатстването става през сайта на фондация „Стоян Камбарев“. Ще бъдат избрани само 20 души, които ще бъдат селектирани лично от двете звезди. Задължително условие е кандидатът да владее английски език, поне говоримо. Таксата за обучението на всеки от тях ще бъде 600 лв. Тя е достъпна заради подкрепата на Министерството на културата, отбелязват организаторите. Фондация „Стоян Камбарев” ще покрие таксата на четирима специално поканени млади актьори, членове на академия „Камбарев“, както и на още двама от избраните участници, които имат нужда от финансова подкрепа. „Ще бъдем любопитни да посрещнем и абсолютни дебютанти, тъй като вярваме, че за таланта няма възраст и граници и бихме били щастливи да откриваме и развиваме и нови таланти от други професии. Очакваме всички, за които животът и киното са страст!“, споделят Стреч и Тенекеджиева. От всички участници ще бъде избран един, който ще бъде поканен да участва в някой от предстоящите международни филмови продукции на Black Sea Film и NOVA Film.

Колело към Рая

Гари Стреч идва за втори път в България, след като миналата година снима във филма на Деси Тенекеджиева „Колело към Рая“. „За мен беше истинско удоволствие да изберем младите и наистина впечатляващи актьори Елеонора Иванова и Димитър Николов да изиграят двете главни роли в нашия филм, режисиран от Бен Чарлз Едуардс. Те заедно с още цяла плеада фантастични родни актьори застанаха рамо до рамо до Мики Рурк, Гари Стреч, Джеф Бел, като и аз имах удоволствието да си партнирам с тях. С Гари решихме да направим този наш първи Мастър клас точно в България, за да се запознаем с таланта и на други наши актьори, сред които със сигурност ще изберем поне един, който ще поканим в следващия ни филмов проект“, споделя Деси.