0

- Християна, честито! На сцената на „Като две капки вода“ споделихте най-хубавата новина - че ще ставате майка. В кой месец сте?

- Благодаря ви! В понеделник влизам в петия месец и се очаква да е лятно бебе - в началото на август. 

- Знаете ли вече пола и ще ни го споделите ли?

- Не знаем и не искаме и да го разбираме,  предпочитаме така. Искаме да бъде изненада и за нас. 

- Как казахте на половинката ви, че ще става татко?

- Ние бяхме заедно вкъщи и аз му споделих, че ми закъснява. Направихме тест и така заедно научихме най-хубавата новина. Планирано бебче си е.

- Защо не разкривате кой е човекът до вас? От колко време сте заедно и с какво ви впечатли?

- Така сме се разбрали с него, нашата връзка да не е под светлините на прожекторите и в устите на хората. Това си е нещо лично между мен и него и искаме да запазим това щастие. 

Заедно сме от година и нещо. Спечели ме с това, че е много балансиран, спокоен човек и успява да балансира и мен. Подкрепя ме много в работата ми, което лично за мен е много важно. Не ме ревнува, няма напрежение. Когато сме само двамата и имаме свободно време, обичаме да ходим на театър, на разходки в планината. Имаме много общи интереси и просто си паснахме.

- След като обявихте прекрасната новина, че ще ставате майка, в медиите се изписа какво ли не, искате ли да коментирате тази тема?

- Да, изписаха се много неверни неща. За мен е важно да отбележа, че никога не съм била сгодена и не съм се омъжвала за друг мъж освен за бащата на бъдещото ми дете! Това е единственият ми годеж и единственият мъж, с когото съм правила планове за семеен живот. Никога не съм правила планове за съвместно прекарване на живота си с никой друг и е нелепо да се пишат какви ли не измислици при такава хубава новина, която споделих най-чистосърдечно. 

- От думите ви разбирам, че сте сгодена за бащата на детето си, а сватба кога да очакваме?

- Да, сгодени сме. Сватбата ще бъде, след като бебето се роди. Сега нямаме време за организация заради участието ми в „Като две капки вода“, а след като шоуто свърши, ще бъда вече с доста голям корем. Затова ще изчакаме да се роди, да се възстановя и ще направим сватба. Още мислим и къде да бъде - в България или в Кипър, а може и на двете места (смее се). 

- Как се решихте да вземете участие в „Като две капки вода“ въпреки бременността ви?

- Когато ми се обадиха и ме поканиха, не бях още бременна. Когато забременях, им се обадих и им казах. Те ми казаха, че от тяхна страна няма абсолютно никакъв проблем, стига аз да съм добре и да се чувствам комфортно. Аз се консултирах с доктора ми и той беше категоричен, че няма нищо опасно, и затова взех решението да се впусна в това предизвикателство. 

- Справихте се страхотно с образа на Риана и, честно казано, само адмирации към това, което направихте, и то в 5-ия месец. Бяхте страхотна.

- Радвам се, че ти е харесала Риана, но аз, честно казано, не бях много впечатлена от себе си (смее се). Седмицата преди този двоен образ ми беше изключително натоварена и аз не бях много репетирала. Шакира някак ми бе по-лесна и успях нея да подготвя по-бързо. Не знам. Някои хора са го харесали, някои не. Мисля, че мога много по- добре, но това е рискът на нашата професия, че сме много ангажирани и извън Капките и понякога не ни стига времето да се подготвим както трябва, но най-важното е да се забавляваме на сцената и да не приемаме нещата толкова лично.

- В понеделник влизате в образа на голямата Маргарита Хранова. Притеснено ли ви е?

- Тя е страхотна и много се радвам, че ми се падна точно тази песен. Винаги съм искала да я изпълня, но така и не се е случвало. Нейният глас е много нежен, много чист, има правилно звукоизвличане, правилна техника, все едно преподава пеене, като я слушаш. Много се радвам, че имам този шанс да я изпълня. Аз не мога да кажа колко ще се доближа до нея, но поне искам да докосна хората.

- Чухте ли се с Марги Хранова, поискахте ли й съвети?

- За съвети не, но с Етиен Леви й се обадихме по телефона, за да обсъдим текста на песента, защото в интернет е написан грешно и ние искахме да уточним как е правилно. Тя ни поправи няколко неща. Беше много мила, много любезна, каза, че за съжаление ще пътува и няма да може да присъства на лайфа в понеделник, но ми пожела успех. 

- Има ли образ, от който се притеснявате и не искате да изпълните?

- Плаша се от мъжките образи. Нямам някой конкретен, но като цяло само мъжките образи ме плашат. Защото моят глас е висок и чист и не мога да си представя как мога аз да пея много нисък и плътен мъжки глас. 

- Подготвяте ли нещо ново за феновете ви? Нова песен?

- Песента, която с Дани Левън бяхме пуснали на гръцки, предстои да излезе и на български. Мисля и за моя авторска песен, но все още не съм се спряла на някоя, която да ме грабне и да си кажа това е.

С Дани Левън пускат песента си и на български.

 С Дани Левън пускат песента си и на български.
Красена Ангелова

- Колко време планирате да липсвате от сцената заради майчинството?

- Понеже ще ми е за първи път, наистина не мога да си представя колко време ще ми е нужно да се върна. Някои майки ми казват, че ще ми трябва много време, други, че ако има кой да ми помага, ще се справя да се върна на сцената бързо. Засега това не мога да го кажа, но смятам, че една година ще се отдам на бебето. 

Измислила е имена и за двата пола

Християна е измислила вече имената на бебето, независимо какъв пол ще бъде, а половинката й е напълно съгласен с това, което бъдещата мама е решила. „Знам какво искам да бъде името. И за двата пола, но няма да ви издам още (смее се). Нека е изненада“, смее се гласовитата хубавица. С интерес питаме поне дали ще бъде кръстено на някого, а тя отговаря: „Ако е момиче, ще бъде кръстено на някого, да, но ако е момче, няма да е, просто харесвам името, което е избрано. Аз избрах и двете имена, мъжът ми се съгласи веднага с предложенията ми и каза, че щом на мен ми харесват, той е съгласен с всичко“.