0

И зминалата седмица беше доста интересна и изпълнена с противоречиви емоции.

Избирането на новите конституционни съдии стана отново причина за засилване на напрежението между президент и парламент. Определено всички медии бяха силно ангажирани с отразяването на случващото се. Интернет се напълни с карикатури на Десислава Атанасова, някои от които доста сполучливи. В крайна сметка бяха избрани. Така че успех в боренето за конституционните права!

Скандалът на седмицата определено беше фолк певицата Диона, която беше заловена да шофира скъпото си возило след употреба на кокаин. Певицата започна да отрича и заяви, че през деня е снимала по гащи клип и се наложило да изпие няколко пакетчета срещу настинка и нурофен. Естествено, на другите тестове и кръвни проби, бе потвърдено наличието на наркотични вещества. Диона, пък, вместо да се скрие в миша дупка, пусна пост в новата мрежа threads, запитвайки феновете си как да кръсти новата си рап песен. Естествено заваляха безумни предложения от сорта на “лява черта, дясна ноздра”, “Нурофенки-фенки”, “страст на кристали”, “нурофена яко бачка”… И още около 300 подобни предложения. То не е смешно, ама заглавията са доста забавни, признавам. Имаше и предложение за трио между Диона, Коцето и Жана Бергендорф… Ще видим как ще кръсти песента, и дали няма на премиерата и да е “на топло”…

Попадна ми интересна статия с прогнозите за тази година на известната ясновидка Теодора Стефанова. Както повечето от вас знаят, тя беше личната предсказателка не на кого да е, а на самия Берлускони. Той вече не е сред живите, но дамата все още се радва голямо уважение и популярност в Италия. Сред прогнозите са нови инвестиции в България, мир между Русия и Украйна, бляскава кариера за Ваня Григорова и… "новият световен ред, суперкомпютърът с картите, които ще сложат тук и ще ни подредят живота, пари в брой няма да има - всичко отива в нашия чип. Следващият чип е в мозъка, той е за две неща - едното е за здраве, другото - начина, по който тези роботи да достигнат, но те няма да надминат човека и няма да ни контролират. Никога няма да убият човека. С присъствието на изкуствения интелект много неща ще се спасят.".

Не знам за вас , но на мен лично ми звучи малко плашеща тая цялата работа с изкуствения интелект. Попаднах във Фейсбук на разговор на един приятел с въпросната апликация, беше питал кога цъфтят налъмите, и робота доста прецизно беше обяснил как се садят, гледат и че цъфтят на пролет… Умни роботи, ей! Няма скоро да ни превземат, поне това е ясно!

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!