0

В ръщайки се от Виена, започнах да пиша тези хроники. Наистина е факт, че всичко живо се изсипва по празниците там, ама пък си е хубаво. Хора от цял свят се събират, обединени от желанието да обикалят коледни базари, да правят шопинг и да се наливат с глухвайн! Наистина Коледният дух е навсякъде въпреки пронизващия студ. А колкото до австрийците мога само да кажа, че са супер възпитани, любезни и храната им е топ! Та, преяла с шницели и брадбурст се завръщам на родното.

Попадна ми наскоро заглавие какви са цените на Дядо Коледа да ти дойде вкъщи. Оказва, се че белобрадият старец взима между 250 и 700 лв. на вечер. Което принципно е доста скандално, за тези пари татковците могат проститука да си поръчат, пишеше във въпросната статия. Не знам, но хитрите предприемачи могат да направят двойна услугата като вкарат и Снежанка в играта, и така всички слушкали или неслушкали ще бъдат доволни! А имайки предвид, че щели и автобусите Икарус да вкарат пак в употреба, нищо чудно и дядо Мраз да се вреди на пазара.

И имайки предвид, че Коледа е почти тук, няма как да не поговорим и за модата в коледните подаръци. Социалните мрежи предпразнично ни заливат с всевъзможни продукти, с които да изненадаме близките си. От услугите най-желани от дамите са пакетите на различни клиники за красота, нов нос в Турция, нови зъби, екзотични пътувания… Предметните награди се изразяват в нещо лъсквавко или новата рокля от колекцията на… някой си. Попитах един желан красавец в София, чието име няма да споменавам, какво ще подари на жена си. Той каза: ”На жената чанта, на любовницата вибратор и уикенд в Париж…”, та се замислих… Този вибратор на кого би бил по-полезен на жената вкъщи или на двойката в Париж?!

Разделените Венсан Касел и супермоделът Тина Кунаки, които даже имат общо дете, показаха по едно и също време официално новите си половинки. Колкото до мацката на Касел, смея да твърдя, че доста прилича на Тина. За разлика от новият на Кунаки, който е световно известен секси мургав фотограф. Явно Венсан още страда по мацето и търси подобен клонинг. Което реално в България би било нещо съвсем естествено, те тука повечето са клонинги! В тъмните дебри на чалга дискотеките нищо чудно да объркаш някоя мацка с друга и шамар да изядеш, даже! После обяснявай, че са еднакви..

На фона на тези новини завършвам с Брадли Купър, който се появи на червения килим на филма Маестро, с дъщеричката си. Тя е общо дете от брака им с Ирина Шейк и вече има малка роля в киното. Холивудските коментатори казаха: “Роди се звезда”! Успех!

А ние ще чакаме Витлеемската вкъщи, с най-близките, чаша ракия и каца кисело зеле! Желая ви Светли празници и семеен уют!