0

Г олеми празници, голямо нещо! Нова година, Богоявление, всичките именни дни…. Смятам, че титлата най-добър служител на месеца достойно може да се връчи на … черния дроб! От трапеза на трапеза със сигурност доста хора са качили и някое друго килце. Онзи ден като правих редовната си сутрешна тренировка в гората, имам чувството, че имаше повече хора отколкото на "Витошка". Браво, за което! Планината е здраве, а спортът определено повишава качеството на живота ни и даже може и да го и удължи. Друг въпрос е, че януари месец фитнесите са пълни с хора от типа “от първи съм нов човек “, но за съжаление голяма част от тях отпадат още на следващия месец.

Та като стана дума за спорт, няма как да не поздравя най-добрия български тенисист Григор Димитров. Първата ракета на България започна сезона с победа от серията ATP 250 в Бризбън. Групата триумфира над световния номер 8 Холгер Руне. Аз лично гледах мача и определено нашето момче е в топ форма! Явно Григор, който е известен и като любител на женската красота, сега не мисли за красиви мадами, а се е концентрирал в кариерата си. Браво, само така! Напред и нагоре в листата, Гриша!

А като стана дума за титли и красиви дами, из социалните мрежи ми попадна една друга новина. "Мисис България" Манита Вартан е спечелила световния финал на "Мисис Европа"! Засуканата арменка е успяла да плени с екзотичната си красота журито и е отвяла конкуренцията. Освен красива дама, Манита е и майка на прекрасна дъщеричка, която пък печели един след друг конкурси за пеене. Амбициозна мама и талантливо детенце - една определено добра комбинация.

И една доста интересна световна новина. Има риск олимпийските игри да се отложат, заради… дървеници! Цял Париж е пламнал от малката гад. Както повечето от вас знаят това е доста гадно насекомо, което освен, че хапе и причинява дълготраен сърбящ обрив, а и може да живее в матрака ви цели две години без да се храни! Няма трепане!

Та така, парижани са буквално залети от дървеници и това създава огромно напрежение и дискомфорт. Преди години имаше такава напаст и в Ню Йорк, и доколкото знам и до ден днешен гадовете са много разпространени. Наскоро приятелка на майка ми беше домъкнала дървеници в дома си в "Бояна". Хванала ги от влака. Наложи се всичко да бъде изхвърлено - матраци, дивани.. Ужас!

Та, мили хора, най-вероятно дървениците идат и към нас! Но българинът една дървеница не може да го бутне. Даже нищо чудно и да избягат!

Това е от мен. Падна сняг и пистите ме зоват! До следващата седмица! И умната!

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!