0

С лед като премина еуфорията около местните избори, стигнахме и до там, че футболни фенове и полицаи едва не се избиха в центъра на София! Държавата ни най-вероятно по-нестабилна не е била никога, но уви, така както се очертава консенсус ни в политиката, нито във футбола ще има. Но нека оставя тези повратни теми на хората, ангажирани специално с тях. Моят ресор са по-леките и светски въпроси…

Времето застудя стабилно, падна първият сняг и домът става най-топлото и предпочитано място на повечето от нас. Наближава и един от светлите празници - Рождество Христово. Наближава също и масовото новогодишно пиянство… Това е времето, което събира и сплотява семейства, забравят се скандали, предателства, изневери, лъжи. Даваме нови шансове и… прощаваме! Та в този ред на мисли: Сузанита и Орхан Мурад заровиха томахавката и си простиха! Това става ясно от видео, публикувано в личния профил на Сузи, където на рождения ден на малкия Матиас, дядо му Орхан нежно го държи в обятията си и празнично се поклащат в ритъма на музика! Коментара на доскоро блудната дъщеря е кратък, но изчерпателен: “Да… прекрасно е!” След период на тежки отношения, явно Сузи и татко и са решили да престанат с публичните обиди и обвинения и предпразнично да съберат отново семейството! Сигурна съм, че малкият Матиас ще е най-доволен от възможността да общува нормално като дядо и внуче с известния певец.

Но както казват хората - едни се събират, други се разделят! Този път в полезрението ми попада новина не от къде да е, а от далечен Холивуд. Осиновената дъщеря на Анджелина Джоли и Брат Пит, Захара, отсвири фамилията на баща си и се представи само с тази на Анджи. Това се случи по време на реч, която вече пълнолетното момиче държа в колежа Спелман. След развода на двамата известни актьори отношенията между тях се обтегнаха и явно това се отразява и на децата им. Холивудски коментатори се възмущават от решението на младата дама да остави Брад в миналото. Все пак, когато осиновиха Захара бяха все още двойка и от бебе са я отгледали заедно. Та както вече казах - за едни мира, за други секира….

И за финал още няколко любопитни факта от света и у нас. Да започнем с родния: Доскорошната половинка на Благо Джизъса - Полина изрева като карпатска мечка, че той е завел новата на развода. Аз лично не виждам нищо скандално в това, все пак е развод, приключваш отношения категорично! По-скандално би било ако на поредната сватба има маса с етикет “бивши” и покани старите изгори! Съмнявам се някоя от тях да отиде, но чисто във фантазията ми се струва доста забавно. Смятам, че би генерирало доста работа на нас журналистите и би напълнило светските хроники с пикантерии.

И една хубава новина: Любимата на много нас джаз певица Белослава стана баба! Честито на семейството! Сигурна съм, че са го отпразнували отговорно!

И за да приключа своя обзор ще ви предоставя една новина, която разтърси целия свят! Рапърът Снуп Дог обяви черно на бяло в един от каналите си, че спира да пуши! Доги казва на феновете си, че след разговори и обсъждане със семейството е решил да спре. Коментарите заваляха, като сред тях има доста лаконични като: “Какво спираш да пушиш?“ и “Това да не е първоаприлска шега?”. Певецът помоли да бъде уважено желанието му и да не се навлиза в личното му пространство. Част от феновете му бяха разочаровани от решението на певецът да остави тревата в миналото, тъй като тя бе неизменна част от имиджа му. Според някои от тях “Светът няма да бъде вече същият”… Не знам доколко това е така, обаче е факт, че новината обиколи всички континенти и бе споделена и коментирана от милиони в социалните медии.

Еми, освен да завърша така: Предколедно се случват чудеса! Нямам търпение да видим тази седмица какво ни е приготвила!

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!