0

С едя и си мисля с какво ли ще запомним началото на новите местни мандати, първия сняг, общо взето идването на зима 2023. И както си седя и си мисля (спокойно не съм като онази патица много - много мислила, и да не казваме какво станало с нея) и виждам огромния паднал бор в двора. И ето просветлението идва!

Ще я запомня с всички тези паднали дървета. Наистина е впечатляващо тяхното количество и то не само в "Бояна", "Драгалевци" и общо взето по-планинските райони. Страшно много паднали дървета има в центъра на София и то по ключови булеварди. И това, което прави впечатление е, че никой не ги прибира. Подбутнати са по тревните площи, оставени на произвола на съдбата. То пак добре, че все още на са паднали върху някой рейс например, защото може и някой да даде фира. В зората на 90-те падаха камъните от небето, сега падат дървета по шосето… и дворовете на хората. След малко вадим резачката и със съседите ще се борим с бора.

Но да разнищим малко светски теми. Следейки различните на канали на известните по света и у нас, напоследък много често попадат в полезрението ми двойката Виктория и Дейвид Бекъм. Доскоро те ревностно пазиха личният си живот, сега изведнъж правят напълно обратното! Та си мислих каква ли е причината? Може би слуховете, които тръгнаха за изневерите на русокосия ексфутболист са в основата на това. В желанието си да покаже колко е желана и обичана от съпруга си Виктория започна да залива мрежата с романтични постове, като танца на песента на Кени Роджърс и Доли Партън, наскоро пусна и как Дейвид и сервира топла вечеря, сготвена от него и написа “how cute”… чак на човека да му стане сладко. А може би пък причината да заливат мрежата е чисто финансова. Виктория стартира и козметични продукти в своята марка и пуска и много видеа на тази тема. Дали пък паричките на семейство Бекъм не са понамалели и семейството е решило да поинфлуенсърства малко…

На родна сцена ни занимават с една друга двойка. Доста по-скандална и не толкова класна. Мъжът на Отварачката я набил наново… Този път, обаче, мадамата не е решила само да обикаля телевизии и таблоиди да се жалва, а предприела по-сериозни действия! Говори се за истински развод. Предишния път побойникът мина със скъпарски часовник или кола, даже. Сега обаче нещата са сериозни и отношенията между Дзвера и Отварачката са приключили. Нищо чудно и Мария да започне да пуска повече клипчета в социалните мрежи, рекламирайки кремове за бръчки, зърнени продукти или всичко, от което може да вземе някой лев.

Същевременно някои правят кампании в защита на жените претърпели насилие. Защото за повечето боят и психическите щети обикновено не минават с подаръци… Разни хора, разни идеали… или по-скоро разни шамари…

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!