0

Б и било безумно смешно и глупаво да пиша, че снегът ни е изненадал и тази година! Но е факт, че толкова голЕм снЕг, отдавна не беше падал ноември. Рай за скиорите, но и ад за гражданите.

Толкова много паднали дървета, спрян ток и самоинициатива за разчистване не бях виждала досега. Ако не друго то поне видях всички съседи и множество хора по улиците да чистият заедно. Беше някакси романтично и носталгично от комунистическо време, когато малко или много съседският колектив беше по-обединен. Сега даже не познаваш всичките си съседи, а преди помня бабите от блока, че се събираха на кафе и сладко и обсъждаха другата кооперация. От един сняг стигнах до далечни и вече забравени времена… Какво прави малко студ и чаша червено вино…

Чудех се тази седмица с кои родни и световни величия да ви занимая и накрая отваряйки един от клюкарските американски сайтове, които следя, за пореден път попаднах на ужасно много новини за Ким Кардашиян. Дъщерята на Ким нарисува прекрасни залези, Ким все още носи дрехи, избирани от бившия, Ким се облича по-зле, откакто не е с Кание Уест, Ким пусна меки, секси зимни дрешки, Ким това, Ким онова! Факт е, че каквото и направи става новина. Та си мислих, коя е най-голямата ни  звезда, българската Кардашиян? Определено една от най-стилните и обсъжданите е Галена. Дълго време медии и различни сайтове обсъждаха нейната прекалена слабост, припадъците и, естетическите промени, последната новина е, че за пореден път са развалили отношенията с Преслава, заради новата и песен с Меди. Явно Галена си пази ревностно дуетната половинка и това е предизвикало нагорещените отношения. Същевремнно красавицата засне уникална фотосесия за топ български бранд, и да ви кажа, честно, мисля, че задмина по блясък и задокеанската дива Ким. Факт е и че вече повечето дами започват да избират новогодишния аутфит и всякакви бляскави дрехи са като магнит за женското око.

Друго, което привлича вниманието са и новогодишните пакети, които родните хотели вече са пуснали. А и шегите свързани с тях… “Нова година на Велинград на цената на половин кола!“ или “Сега е моментът за кредит - Велинград ви чака”. Не знам защо но този град е най-много на обществен прицел, въпреки че не е единствено място, където срещу няколко хилядарки може да се радваш на свинско с гъби, шопска, някоя родна фолк звезда и фойерверки.

Не знам за вас, ама аз лично тази нова година мисля да си остана вкъщи. Ще направя баницата с най-безумните късмети и ще гледам някоя новогодишна програма. Колко му, е светът няма да свърши ако в 12 не танцуваме сериозно подпийнали на Дико Илиевото хоро... А спестените пари от празника ще запазя за ски почивка. Явно с годините ставам по-прагматична… или… Надали! 😀

И за финал две новини.

Павел и Венци Венц се разделиха. Еми, решили - разделили се. Може пък да извадят нови парчета (отдавна не са вадили като двойка) и да направят refresh на кариерите! Успех от мен и очакваме!

И последната новинка… Хванаха Уил Смит с мъж! И то не с кой да е с Дуейн Мартин! Ми лошо няма... То в съвременният свят на джендъри и всевъзможни полови определености това е като варено яйце за закуска. Да се взимат младите! Наздраве!

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!