0

Б ившата съпруга на Бен Афлек – Дженифър Гарнър събу обувките от краката си, за да ги предложи на непознат. Актрисата бе заснета от папараци да помага на бездомен мъж в инвалидна количка.

Първоначално 51-годишната майка на 3 деца решава да подаде плик с вещи от първа необходимост на мъжа в неравностойно положение от прозореца на колата си. В последствие обаче тя слиза и дори му предлага обувките си. Оказва се обаче че те не са неговият номер.

В този момент състрадателната Дженифър се отправя към папараците, като пита снимащия видеото, кой номер носи и дали може да закупи обувките му, за да ги даде на бездомния.

„Кой номер носите? Може ли да купя обувките ви?“, се обръща холивудската знаменитост към папарака.

Обувките се оказват подходящи и той не иска нищо в замяна. На кадрите се вижда как Гарнър собственоръчно ги обува на краката на мъжа в неравностойно положение.

Видеото, както и снимките станаха изключително популярни в социалните мрежи и се разпространиха буквално за минути.

Оказва се, че това не е единична проява от страна на Дженифър. Това е нещо, което тя прави често. Събира в плик вещи от първа необходимост и ги дава на непознати.

В интервю от ноември 2022 година, бившата съпруга на Бен Афлек говори за това как винаги е искала да подаде ръка на хората в нужда заради начина, по който е израснала. Казва пред Southern Living, че е прекарала детството си в провинциален район в Западна Вирджиния. Виждайки как хората там се трудели, за да свържат двата края, тя е решила да посвети живота си на благотворителни организации.

Актрисата обяснява, че посвещава времето и усилията си на подобни каузи, защото е виждала унищожителното влияние на бедността върху хората. „Макар да не съм живяла в бедно семейство, бях заобиколена от такива“, споделя Гарнър. Именно затова е решила да се захване с организацията Save the Children, тъй като тя помага на деца, живеещи в провинцията, които приличат на нейните приятели от детството.