0

П евицата Граймс била принудена да преследва милиардера Илон Мъск в поне 12 държави, за да му връчи съдебни документи за попечителство над децата им, пише Page Six.

35-годишната канадка наела четирима души, които отишли до централата на X (Twitter) в Сан Франциско, стартовата площадка на SpaceX в Тексас, фабриката на Tesla в Остин и други адреси, за да намерят бизнесмена, но неуспешно. Според закона на Калифорния документите за делото трябва да бъдат връчени лично на Мъск, а не на негов представител или адвокат.

Граймс, чието истинско име е Клеър Буше, съди Мъск в Калифорния за родителските права на трите им деца, X Æ A-Xii, 3, Exa Dark Sideræl и Techno Mechanicus. Тя не е поискала издръжка в първоначалното подаване на 29 септември. След това беше разкрито, че Мъск всъщност е съдил Граймс първи и обвинил бившата си в „опит да заобиколи юрисдикцията“ в Калифорния, като се обяви за нерезидент.

Бизнесменът също така твърди в съдебните документи, че само той се е грижил за децата след раждането им, отбелязвайки по-конкретно, че грижите се извършват в Тексас, където той живее сам.