0

П евецът Любо Киров си е купил микрофона на Майкъл Джексън, похвали се в социалните мрежи самият той. Проучване на „Телеграф“ показа, че бившият вокал на група „Те“ е дал над 20 бона за новата си придобивка. В сайтовете за продажба на аудиотехника в момента този модел се търгува за $11,995.00, което по курса за деня на БНБ е 21 710 лв.

Кашон

„Щастлив съм, че вече притежавам един от най-великите студийни микрофони в света! Telefunken ELA M 251! Използван от музикални артисти като Стиви Уондър, Майкъл Джексън, Ариана Гранде, Нора Джоунс, Джейсън Мраз, Фиона Епъл, Том Пети и много други. Легендарен лампов микрофон, разработен през 1958 г., носещ десетилетия вечна музика със себе си. Записите по новия албум сега стават още по-вълнуващи! Очаквайте "Ново сърце", похвали се Любо. Той показа и клипче как разопакова кашона в столично заведение в компанията на китариста Ангел Дюлгеров. Музикантът нямаше търпение да извади кабела и да свърже с него микрофона, за да направи първата проба.

Спор

Докато се наслаждава на новата си придобивка, колегите на Киров го затрупаха с поздравления и коментари в социалните мрежи. Дуетната му половинка Поли Генова бе една от първите, които го попита: „Ще го дадеш за едно кръгче, нали?“, на което той отвърна с „Давам“. Бившият съпруг на Силвия Кацарова – основателят на група LZ Милчо Кацаров, обаче не бе впечатлен: „Отдавна го имаме в студиото“. „Честит да ти е! Още дълги години хитове да записваш!!!“, написа Богдан Томов, а думите му предизвикаха спор с бившия басист на група „Сигнал“ - Румен Спасов. „Микрофоните не записват хитове, това го правят продуцентите, но ще трябва да минат години, за да го разберат звездите, така че напред! Да, микрофонът е готин, но той чудесата не може да сътвори!“, заяви музикантът, а Боби Сабото му отговори: „Любо си е продуцент! Мисля, че вече е доказан и като певец, и като продуцент! Ама пък какво разбирам и аз от тези неща?“. „Но ти, на който и микрофон да пееш, пак звучиш страхотно. То не е от микрофона, а от този, който пее на него. Аз, ако запея, няма да звучи като Telefunken“, добави Стоян Янкулов-Стунджи.