0

Л юбимката на поколения българи - естрадната ни звезда Йорданка Христова захвърля микрофона.

Няма да я виждаме толкова често на сцената.

Причината за това кардинално решение е, че тя се е отдала изцяло на подготовката за втори и трети том от книгата си „Изповед“.

Първият том от трилогията излезе през 2024 година и в него певицата е до болка откровена, като разказва едни от най-интересните си ситуации и запознанства, включително и това с Фидел Кастро.

gettyimages.com

Рожден ден

Залегнала над книгите си, звездата посрещна 81-вия си рожден ден.

Специално за празника, сестрата на естрадната легенда се прибра у нас от Америка, за да е до певицата.

Заедно с Христова са още дъщеря й и синът й, които никога не пропускат да зарадват любимата си майка за личния й празник.

Именно заради работата по новите томове на автобиографията си Христова е преустановила много от концертните си изяви.

Последния голям спектакъл, които направи, бе в Античния театър в Пловдив през август, където тя отбеляза и 60 години на професионален сцена.

Подаръци

Екип на „Телеграф“ опита да се свърже с голямата ни певица, за да разберем как празнува рождения си ден и кои са подаръците, които най-много са я зарадвали, но до приключване на редакционния брой тя не вдигна мобилния си телефон.

Преди 4 години в интервю за NOVA Христова разкри, че всъщност най-любимото й нещо е да прави подаръци. „Винаги съм била такава. Аз просто не съм егоист.

Когато ходех в Германия, в ГДР, аз вземах за участие в телевизия страшно много пари – от 3000 до 6000 марки. Тези пари не съм ги внасяла нито веднъж.

Купувах 1-2 огромни куфара и ги пълнех с подаръци. Знаех на всички мои близки и познати номерата и рождените дни и бях много, много щастлива, когато им подарявах нещата, които съм купила за тях”, разказа тогава певицата.