0

А мериканският певец Кание Уест вече не е милиардер, след като няколко компании спряха да работят с него заради противоречиви действия и публикации в социалните медии. Това съобщи списание „Форбс“.

Изданието изчислява, че състоянието на Уест сега възлиза на 400 милиона долара, в сравнение с 2 милиарда долара през пролетта на тази година. Основните щети за богатството на чернокожия певец са от прекратяването на договора (за 1,5 млрд. долара) с германския производител на спортни обувки и екипировка Adidas, който през последното десетилетие превърна линията дрехи Yeezy в марка. Експертите смятат, че марката представлява до 8% от общите продажби на Adidas.

Миналата седмица френската група Kering, която е собственик на луксозните марки Gucci, Balenciaga и Yves Saint Laurent, заяви, че Balenciaga прекратява партньорството си с Уест.

На 3 октомври по време на Седмицата на модата в Париж Кание Уест носеше качулка с надпис: "Животът на белите има значение“. Слоганът е вдъхновен от движението "Животът на чернокожите има значение". Певецът отговори на критиките, като публикува в социалните мрежи обидни изявления срещу редактори на модни списания и бивши приятели. Скоро страниците му в Instagram и Twitter бяха блокирани поради нарушаване на политиката на социалните медии за реч на омразата.