0

С елена Гомес за първи път говори през седмицата открито за своите най-големи кошмари. Тийнсензацията сподели, че е изключително трудно да си звезда с психическо разстройство, защото никой не ти вярва и смятат, че се правиш на интересен и това е част от шоуто ти. 

Гомес е диагностицирана с биполярно разстройство и вече станало почти невъзможно да прикрива резките промени в настроенията си, които съсипват кариерата й. Тя се присъедини към президента на САЩ Джо Байдън в подкрепа на инициатива за по-добра информираност за психичните болести. Колкото и странно да звучи, Гомес е успяла да ограничи щетите, нанесени от болестта, благодарение на друга тежка болест, от която страда.

Паникатаки

Преди пет години тя бе на път да умре от бъбречна недостатъчност. В последния момент приятелката й от детството Франсиа Раиса се съгласила да й дари единия си бъбрек. Жестът преобърнал света на Гомес. Тя разбрала, че всички лъскави познанства са кухи и единственият човек, който се съгласил да спаси живота й, била приятелката й от детинство. 

Гомес получи бъбречна недостатъчност след неадекватна терапия на лупус. Срещата със смъртта дала нов смисъл на живота й. „Това беше решение, което беше основано на вяра и... тя и аз сме говорили за това преди“, обясни Раиса. „Просто се случи случайно, но аз не вярвам в съвпаденията, а че това е Божията воля.“

Далеч по-малко атрактивно се бори с лудостта си Кендъл Дженър. От години тя се опитва да контролира почти непрестанните си паникатаки. 

„Имам такова изтощително безпокойство поради всичко, което се случва, че буквално се събуждам посред нощ с ужасни панически атаки“, казва тя. „Откъде изобщо да започна? Всичко е толкова ужасно, че е трудно да се назове едно нещо. Просто мисля, че светът има нужда от толкова много любов. Иска ми се да имах силата да изпратя Купидон по цялата планета, колкото и гадно да звучи. Погледнете какво се случва онлайн и ще видите, че всеки си споделя най-лошите неща и е трудно да останеш позитивен. Трудно е да не бъдеш изяден жив от цялата негативност.“

На обратния полюс е певицата Адел. Тя признава, че е измъчвана от хронична депресия. Заболяването й води до разстройство и на храненето. В резултат на това Адел е измъчвана от резки промени в теглото си. Депресията е основната причина за разпадането на брака й малко след раждането на детето й. „Не общувах с никого. Не исках да говоря с никого. Бях сама и изолирана” казва Адел.

Звездата от „Дедпул” Райън Рейнолдс признава за болестно безсъние, което почти го е докарало до самоубийство. За свой ужас Рейнолдс установил, че успява да дремне през нощта само ако е в седнало положение с изпънат гръб. Ако опитвал да легне, всичко се разваляло и се разсънвал.

Пълна мъгла

Съзнанието на Бионсе било потънало в мрак и тя за малко се е разминала с лудницата. В интервю пред британския „Сън“ певицата казва: „Потъвах, не знаех нито кой ден от седмицата е, нито дори в кой град се намирам. В главата ми се сливаха замъглени срещи и церемонии. Изплувах, след като майка ми ме раздруса и ми помогна да се взема в ръце”. 

Майли Сайърс още не е намерила точната диагноза за своето психично състояние. Близките на звездата са свикнали с ужасните й пристъпи. Сайърс твърди, че вече е изгонила всичките си приятели. Още от по-младите си години тя имала навика да се заключва в стаята си и да остава там дни наред. В момента, в който баща й решавал, че дъщеря му е гладувала достатъчно и може да посегне на живота си, разбивал вратата. После идвал следващият път, нова разбита врата и т.н. Според лекари лудостта била отключена от проблемите с външния вид, които имала Майли. Още като дете кожата й била ужасна, а това прераснало в още по-ужасно акне в тийнейджърските години. Майли отказвала да излиза и да се вижда с когото и да било. Тя никога не позволила да й бъдат направени специфични тестове и прегледи.

Дакота Джонсън пък страда от изключително остри невротични пристъпи. В такива моменти тя изпада в състояние на панически страх, не разбира коя е и какво прави. За първи път симптомите се отключили, когато актрисата започнала да се явява на прослушвания за роли. 

Безтегловност

Много сходно е заболяването на Ема Стоун. Тя придобивала усещането, че около нея има пожар и къщата е в пламъци. В такива моменти вика майка си и я пита кой ден е и какво се случва. 30 секунди след като получава отговорите, пита отново, после пак...

Психическите проблеми не са характерни само за жените. Дуейн Джонсън - Скалата, макар и рядко, споделя за своите лудости. Скалата изпадал в нещо като психическа безтегловност. Той се усещал като затворен в огромен мехур и сам- самичък в целия свят. От дълбокото вцепенение можело да го извади само някой близък, който трябва да го раздрусва и да крещи, че всичко ще се оправи. „Отне ми доста време, преди да установя точно какво ми има”, казва Джонсън.
Рапърката Ники Минаж почти е успяла да се самоубие. „В един момент си казваш какво ли ще стане, ако повече не се събудя и дали не е по-добре да сложа точка на всичко”, казва Минаж и допълва, че проблемите изчезнали с раждането на детето й. В нейния случай има сериозни опасения, че кризите са в резултат на дълга злоупотреба с наркотици.

„Искате да знаете как и кога тръгна нагоре кариерата ми? И аз това искам, защото не помня абсолютно нищо,” споделя Лейди Гага. Нейното психично състояние описват като посттравматичен шок, който е отключил частична амнезия. И до ден-днешен остава загадка кое е било травмиращото събитие в ранните години на Лейди Гага.

„Просто имаш добри и лоши дни и не знаеш какво ще ти предложи утрешният ден”, описва своите кошмари, свързани с депресията, Уинона Райдър. В резултат на кризите тя е станала патологична клептоманка.