0

А ктьорът Влади Въргала и Ути Бъчваров приготвиха гигантски родопски кебап по време на фестивала на плодородието. „ За да стане това ястие така съвършено, моята роля беше просто да държа огромната лъжица, за да направим снимка с Ути“, каза с усмивка Влади Въргала пред „Телеграф“

Покана

„Бях поканен за водещ на първия организиран у нас Фестивал на плодородието в с. Кирково. Щом става дума за плодородие, няма как да мине без моето присъствие. Ястието

бе сготвено в двуметров тиган, направен от чело на локомотив. „Интересно е, че за да стане, Ути е използвал около 100 килограма телешко месо и зеленчуци и, забележете, само на местни производители, това беше условие дори и в надпреварите. Имаше състезания - за най-добра лютеница и най- оригинален десерт пак с местни проукти“, ентусиазирано разказа Въргала.

Отношение

Това, което обаче най-много го впечатлило, било отношението на хората един към друг и тяхната човечност. „Не можете да си представите за какви хора става дума - от тях лъха човечност. Сега, като няма казарма, мисля, че не е лошо всеки на една определена възраст да прекарва по година в Родопите, за да се научат на човещина. И още нещо - това е регион със смесено населени, бях изненадан как живеят тези хора - образец за толерантност, приятелство и единство“ разказа още актьорът.

С Фестивал на плодородието жителите на Кирково отбелязаха края на селскостопанската година.

Целта му е да продължи традициите и в същото време да създава нови такива.