0

А мериканската телевизионна звезда Ким Кардашиян беше критикувана в интернет заради закупуване на вещи, които преди са принадлежали на починали знаменитости. Съответни публикации се появиха в Туитър.

Известно е, че бизнесдамата няколко години поред участва в търгове, където придобива емблематични елементи от гардероба на покойници. Сред тях са например три нефритени гривни Lorraine Schwartz, които преди това са били носени от актрисата Елизабет Тейлър, както и часовник Cartier, собственост на бившата първа дама на САЩ Жаклин Кенеди.

Освен това на 18 януари представители на бизнесдамата купиха на търг на Sotheby’s огърлица с аметистов кръст и диаманти, която принцеса Даяна носеше на благотворителен бал в Лондон през 1987 г. Отбелязва се, че украсата е била продадена от знаменитости за $197 000 долара, което е двойно повече от началната цена.

В тази връзка онлайн аудиторията разкритикува Кардашиян, сравнявайки я с Волдемор и Танос заради любовта й към винтидж предметите. „Ким в ерата на Волдемор“, пише един потребител. „Ким наистина се превърна в похитител на гробници“, повтори друг. „Ким колекционира предмети от починали знаменитости, сякаш са Камъните на безкрайността. Ким, какво правиш?" пошегува се трети потребител.

Самата риалити звезда не реагира по никакъв начин на нелицеприятните изказвания на потребителите.

През ноември 2022 г. актрисата Никол Кидман купи шапка на звездата от X-Men Хю Джакман. Знаменитостта посети мюзикъла The Music Man на Бродуей, в който Джакман изигра една от главните роли. Представлението беше последвано от благотворителен търг Broadway Cares/Equity Fights Aid. Като лот беше представена шапка, с която актьорът се изявяваше. Кидман извика името си в публиката и предложи 100 000 долара за този предмет.