0

Д ългата 98 метра яхта „Авива“ отново е свободна. Тя бе закопчана от британските власти като гаранция по дело срещу нейния собственик. А той е 87-годишният Джо Люис, собственик на футболния английски отбор „Тотнъм“.

Възрастният милиардер получи наскоро 19 обвинения, свързани с търговия с вътрешна информация. Британецът знаел кои компании са във финансов възход и издавал тайни за предстоящи поскъпвания на техните акции.

Abeking & Rasmussen

Джо Люис давал милиони на свои близки и подчинени само и само да купят повече акции. Това му докарало огромни печалби, за което обаче бе изправен на съдийската скамейка.

Милиардерът се призна за виновен и получи глоба от 4 милиона лири и 3 години затвор условно. Една от фирмите му също е санкционирана с 35 милиона лири.

Abeking & Rasmussen

Освен яхтата по време на делото запор е получил и частния самолет на Джо Люис. Играчките на бизнесмена вече са освободени и той може да си ги ползва безгрижно.

Яхта "Авива"
яхта яхта яхта
9

Яхтата „Авива“ плава най-често във водите на Хаваите, където Люис живее през повечето време. Вместо към Тихия океан тя се насочи изненадващо към водите на Гърция.

Abeking & Rasmussen

Струващата 250 милиона долара яхта бе забелязана близо до магическия остров Закинтос в Йонийско море.

Abeking & Rasmussen

Тя е толкова голяма, че във вътрешността й има игрище за тенис. По-интересното е какво превозва. Джо Люис е известен с притежанието на голяма частна колекция произведения на изкуството, оценявана на 1 милиард долара.

Abeking & Rasmussen

Част от това културно съкровище се намира постоянно на борда на яхтата. То включва картини на Пабло Пикасо, Густав Климт, Едгар Дега и произведения на Зигмунд Фройд