0

Ж ена счупи световния рекорд по сила на оригване.

33-годишната Уинтър натрупва популярност миналата година, когато започва да качва клипчета в TikTok, в които демонстрира впечатляващото си умение.

Тя споделя с последователите си в мрежата, че се стараела да моделира оригните си спрямо тези на анимираните персонажи - Хоумър Симпсън и Шрек. Тя дори си купува децибелометър, който при едно от оригванията й достига завидните 109 децибела.

LADbible

Окуражена от подкрепата на феновете си решава да се свърже с представител на "Гинес", за да съобщи за постижението си. Оттам обаче й казали, че за да зачетат опита й, трябва да отговаря на определени критерии, като например да се извършва в звукоизолирано помещение и на микрофон на разстояние 8 фута и 2 инча.

След като й обяснили за изискванията, тя изпратила имейл на учителя си по музика в гимназията. Той я посъветвал да се свърже с един от бившите си съученици - Ерик Месик, който е звукорежисьор. Той се съгласил да й осигури време в студио, за да направи нов опит да подобри рекорда.

За да успее, тя трябвало да бие този на Елиза Каньони от 2009 г., като надмине нейните 107 децибела. Уитър направила няколко опита преди да възпроизведе достатъчните й 107,3 децибела, осигурявайки си място в историята, писа LADbible.