0

С лед като превзе музикалната индустрия, сега Тейлър Суифт е решила, че ще променя и киноиндустрията.

Звездата разгневи яко холивудските студия като ги заобиколи и сключи сделка директно с AMC Theaters за разпространение на концертния й филм „Taylor Swift:The Eras Tour“, пише Daily Mail.

Мениджърите на Холивуд са бесни заради постъпката на звездата,  защото тя може да промени начина, по който продуцентите разпространяват своите филми.

Участие в цялата работа имат майката и бащата на изпълнителката на "Look What You Made Me Do", Скот и Андреа Суифт, които са обсъдили условията директно с изпълнителния директор на АМС Адам Арон по време на тайни разговори, продължили няколко седмици.

Най-често продуцентите на филми наемат студио с големи имена, за да се занимават с маркетинг и разпространение в замяна на по-голяма част от приходите от боксофиса.

Но Суифт и семейството й са били разочаровани от исканията на студиата и затова са решили да ги зарежат и се обърнали директно към  АМС – най-голямата верига киносалони в света.

Най-любопитното е, че това решение вероятно ще се окаже много печелившо за звездата и семейството й, тъй като филмът  вече генерира 100 милиона долара предварителни продажби, а анализаторите казват, че първият уикенд на филма може да надхвърли 162-та милиона долара на касовия филм „Барби“.