0

О съденият извършител на сексуални престъпления Харви Уайнстийн е диагностициран с рак.

72-годишният бивш филмов продуцент, който в момента излежава присъдата си, е научил за диагнозата си по-рано този месец, казаха запознати източници пред The ​​New York Post .

Представител на Уайнстийн първоначално отрече диагнозата, когато се свърза с The Post. По-късно те осъдиха "спекулациите" около здравословното му състояние. „Крейг Ротфелд, упълномощен законен здравен представител на г-н Уайнстийн в щата Ню Йорк, изразява дълбоко безпокойство от спекулациите около медицинското състояние на г-н Уайнстийн“, се казва в изявление на представителя.

„Притеснително и неприемливо е такива частни и поверителни здравни въпроси да станат предмет на публичен дискурс. От уважение към неприкосновеността на личния живот на г-н Уайнстийн няма да предлагаме повече коментари”, добавя още говорителят.

Уайнстийн беше един от най-големите холивудски продуценти, докато няколко жени не го обвиниха в изнасилване и сексуално насилие през 2017 г.

Актрисата Роуз Макгавън беше една от първите жени, които разказаха как продуцентът я е примамил в хотелската си стая в Парк Сити, Юта през 1997 г. за нещо, което трябвало да бъде бизнес среща. Обвиненията на други жени датират от 90-те години, като мнозина твърдят, че се страхуват да говорят, вярвайки, че той ще им отмъсти, като съсипе кариерите им.

Уайнстийн беше осъден на 23 години зад решетките през март 2020 г.